25n
25N
25N

Les tres últimes mascletaes asseguren l'espectacle

Les tres últimes mascletaes asseguren l'espectacle
16/03/2017 -

Entrem en la recta final del cicle de mascletaes de la festa gran de València del 2017, i les tres pirotècnies que s’encarreguen dels dies 17, 18 i 19 són Turís, Martí i Hermanos Caballer, respectivament. La fallera major, Raquel Alario, i la fallera major infantil, Clara Parejo, amb les seues corts d’honor, representen dia rere dia a tots els valencians i valencianes i la seua festa gran des del balcó de l’Ajuntament. Cal destacar que aquest ha sigut el segon any en què 16 ciutadans triats per sorteig gaudeixen de la mascletà des del balcó, gràcies a una iniciativa establida pel Govern de la Nau.

L’alcalde, Joan Ribó, i els regidors i regidores han compartit també el balcó amb diferents convidats. Demà, dia 17, entre els convidats es troba l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero; el president de les Corts, Enric Morera; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, i l’alcalde d’Elx, Carlos González.

El dia 18 hi assistirà també la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el cònsol de Corea del Sud, Jorge Alonso Bonafont; actors de l’obra Cabaret, que es representa a València, i l’actriu i presentadora Cayetana Guillén Cuervo.

L’últim dia de festa, el 19, està confirmat per al balcó el director general de Belles Arts, Luis Lafuente. A més, tant el dia 18 com el 19 estaran en el balcó de l’Ajuntament tots els convidats de la ciutat del moment, entre els quals es troben els ambaixadors d’Itàlia, Tailàndia, Japó i Corea del Sud.

LES PIROTÈCNIES

Pirotècnia Turís dispara el 17 de març. L’empresa, gestionada per Gaspar Guaita, va ser fundada en 1984, i amb aquests pocs anys de trajectòria és ja ben coneguda en Falles i en moltes localitats de la província. Un dels seus distintius és el color blau, aconseguit a través d’una fórmula única, a la qual han arribat pel seu treball enfocat a tendències innovadores. No obstant això, continuen apostant per la tradició, així com per la producció pròpia i l’alta qualitat de les seues matèries primeres. Entre els seus premis podem esmentar en 2015 el primer premi en el Concurs de Mascletaes de la Magdalena de Castelló, i en 2016 el primer premi del Concurs de Castells de Fogueres d’Alacant i també el primer premi en el Magic Fire Festival de Valmonte (Roma).

Reyes Martí dispara enguany la mascletà del dissabte 18. Aquesta dona pirotècnica ha portat una trajectòria ascendent des de la seua estrena a la plaça de l’Ajuntament en 2001. Ha sigut la protagonista de les mascletaes del Dia de la Dona, el 8 de març, des del 2004, i enguany ha passat a disparar el dia previ a la festa gran, encara que continua dedicant la seua mascletà a les dones. La pirotècnia Martí, que es troba a Borriana (Castelló), està dirigida per la rebesnéta del fundador José Martí Usó, que va començar a les Alqueries (Castelló) l’any 1868. Aquesta empresa, en l’avantguarda de la recerca, realitza també focs terrestres, aeris, aquàtics, etc. Pirotècnia Turia s’encarrega també del castell de focs artificials del passeig de l’Albereda la nit del 17 a les 01.00 hores.

I finalment, el dia 19, Hermanos Caballer acomiada les mascletaes de les Falles 2017, en un espectacle en què projectaran els colors de la senyera. La marca Hermanos Caballer és també especialment coneguda a la ciutat del Túria, ja que pertany a una saga de pirotècnics consolidats que no defrauden el públic valencià, i tots els visitants.

Hermanos Caballer compagina la tradició amb la innovació en els seus espectacles i els aficionats a la tradició de les mascletaes saben apreciar-ho. Treballen en espectacles de molt diferents tipus: mascletaes, castell de focs, mascletà nocturna, piromusical, etc. Entre els seus premis, en 2016 van obtenir el primer del Concurs Internacional de Focs Artificials Villa de Bilbao. Hermanos Caballer dispara també la Nit del Foc al passeig de l’Albereda la nit del dia 18 a la 1.30 hores, així com els focs aeris de la nit de la cremà a la plaça de l’Ajuntament a la 1.00 hores, que serà el final de festa definitiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

museo prehistoria