25n
25N
25N

Els últims sondejos del 26-M vaticinen una àmplia majoria del bloc d'esquerres

PSPV i Compromís es disputaran ser la força més votada en les eleccions municipals de València

Els últims sondejos del 26-M vaticinen una àmplia majoria del bloc d'esquerres
20/05/2019 -

Ja s’han publicat les últimes enquestes abans de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. I encara que apunten a una clara reedició del Govern de la Nau, gràcies a l’àmplia majoria que trauria el bloc d’esquerres, la veritat és que no es posen d’acord en qui serà la força política més votada.

Així, mentre l’enquesta realitzada per Invest Group per al Levante-EMV vaticina que el partit socialista guanyaria les eleccions, situant-se com el partit més votat, en el sondeig realitzat per 40dB per a El País, l’actual Alcalde de València, Joan Ribó, i candidat de Compromís tornaria a revalidar càrrec en convertir-se, la seua formació, en la més votada en la capital del Túria.

Això sí, totes dues enquestes coincideixen en el mateix: l’enfonsament del Partit Popular que podria baixar dels 10 edils en 2015 als 6 després del 26-M. Així mateix, apunten a un lleu descens de Ciutadans, que podria arribar a empatar amb el PP, i l’entrada, encara que pels pèls, de Vox a l’hemicicle municipal amb un màxim de dos regidors.

El que sembla que sí que és clar, encara que no es posen d’acord en l’estimació de vots i, per tant, en qui ocuparà l’alcaldia de València, és que el Govern de la Nau tornarà a reeditar-se comptant amb les tres forces actuals, és a dir, PSPV, Compromís i Unides Podem, que aconseguiria tres regidors. D’aquesta manera, el bloc d’esquerres superaria amb escreix al bloc de la dreta, encara que en l’enquesta realitzada per 40dB també auguren un nou govern sense la coalició Unides Podem, en el cas que els altres dos socis de govern aconseguiren arribar a la forqueta més alta de regidors estimats.

I és que en el sondeig d’Invest Group, el PSPV podria estar entre els 9 i 10 edils amb un 26,7% dels vots, mentre que Compromís, amb un 23,9% dels vots, es trobaria entre els 8 i 9 regidors. No obstant això, 40dB vaticina un 26,3% dels suports per a Compromís, seguit del PSPV-PSOE que es quedaria amb el 18,6% dels vots.

Quant als candidats millor valorats, d’acord amb l’enquesta realitzada per a El País, Joan Ribó (Compromís) i Sandra Gómez (PSOE) serien els millor valorats amb un 3,1 sobre 5, seguit de Fernando Giner (Ciutadans) amb un 2,8, María José Català (PP) amb un 2,7 i María Oliver (Unides Podem) amb un 2,5.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 2 =

museo prehistoria