PSPV, Compromís i Podem esperen "tancar el quin i com al més prompte possible" i "avancen" cap a un govern "proporcional"

E.P

PSPV, Compromís i Podem esperen "tancar el quin i com al més prompte possible" i "avancen" cap a un govern "proporcional"
09/06/2019 -

Els negociadors del nou govern del Botànic entre PSPV, Compromís i Unides Podem afronten aquest diumenge una sisena reunió en la qual esperen “continuar avançant” i “tancar el quin i el com al més prompte possible”, amb l’objectiu d’aconseguir un “govern integrador i proporcional”. Han detallat que tenen “pràcticament tancats” els eixos programàtics de l’acord, que esperen acabar en aquesta trobada, i que “continuaran avançant” en l’estructura del Consell.

Així ho han manifestat aquest diumenge els portaveus de cada partit a la seua arribada a la seu d’EUPV a València, que acull la sisena de les reunions dels negociadors aquesta vesprada, a sol tres dies del debat d’investidura del ‘president’ en funcions i líder socialista, Ximo Puig, previst per a dimecres que ve.

Per part del PSPV-PSOE, el sotssecretari general, Manolo Mata, ha afirmat que amb la trobada d’aquest diumenge es demostra que el “Botànic no per a mai”. “Avancem, vam dir el divendres que avançàvem i avancem fins a una meta que és buscar un govern plural, divers i integrador, equilibrat, proporcional i que pense sempre en els interessos de la majoria dels valencians”. “Continuarem treballant fins que puguem concretar amb el màxim d’acord i suports un nou govern”, ha afegit.

Des de Compromís, la coportaveu de la coalició, Àgueda Micó, ha assegurat que els negociadors “continuen treballant” però “és evident que no és fàcil arribar a un acord complet”. “Estem tancant el quin i el com de forma coordinada i aquest diumenge continuarem treballant perquè això siga possible al més prompte possible”, ha assenyalat

Micó ha insistit que l’acord ha de “ser programàtic, de govern” i “ha de concretar els objectius” que els partits volen “dur a terme. “Això requereix també un esforç”, ha insistit, abans d’indicar que “evidentment també està la part de l’estructura institucional i d’encaixar tot aqueix acord de govern dins d’unes àrees que facen l’aplicació de les polítiques de la forma més eficient possible”. “En això estem treballant”, ha explicat.

Per part de Podem, el secretari general, Antonio Estañ, ha destacat que el treball “ha d’avançar i concretar un document que ha de servir per a les grans línies de treball de tota la legislatura”. “Entenem que hem de tindre-ho el més treballat possible, el més cohesionat possible”, ha subratllat.

En aquesta línia, ha emfatitzat que el document que vincularà als tres partits, “si finalment convenim en un pacte de govern”, han de ser el més avançat possible per a solucionar els problemes de la societat valenciana”. “Estem convençuts que, si tots posem de la nostra part, arribarem a un acord i el resultat serà el més satisfactori possible per a la societat valenciana. Ens deixarem la pell per aconseguir-ho, això estem fent”, ha afirmat.

Des d’EUPV, Ignacio Blanco ha apuntat que les negociacions “van avançant a poc a poc”, sota el “repte” d’aconseguir “un pacte en benefici de la societat valenciana”. “Hem avançat molt, tenim pràcticament tancades les propostes dels eixos programàtics, cal donar-li alguna volta a algunes, espere que hui això es puga acabar i continuar avançant sobre l’estructura del Consell”, ha detallat.

Blanco ha admés que “no sempre les coses són fàcils” però ha demanat als ciutadans que “creguen en la voluntat ferma de totes les parts d’aquesta negociació” per a “aconseguir el millor acord per a la societat valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 4 =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
punt cat