UGT i CCOO es concentren per un pacte de reconstrucció social: "Ara l'important és reforçar serveis públics"

Guardar

fotonoticia_20200627141129_1920
fotonoticia_20200627141129_1920

Una concentració convocada per UGT i CCOO aquest dissabte enfront de les Corts ha exigit un pacte per a la reconstrucció social i la reactivació de l'economia i l'ocupació. Els sindicats han reclamat que "ara l'important és reforçar els serveis públics" i "donar suport a l'activitat econòmica amb una important injecció de diners públics".

La protesta "per un pacte per a la reconstrucció social" ha arrancat a les 12 hores d'aquest dissabte enfront de les Corts, a València i s'ha celebrat també simultàniament a Castelló, Alacant i Elx.

Durant la mobilització a València, s'han mostrat cartells amb missatges com 'per una reforma del sistema de finançament', 'mai més mercantilització de les cures', 'per la defensa de la sanitat pública' i 'igualtat en les condicions laborals per a la dependència', entre altres.

CCOO DEMANA "ALTURA DE MIRES"

Durant la concentració, el secretari general de CCOO PV, Arturo León, en declaracions als mitjans ha exigit "altura de mires" a la classe política, ja que ha manifestat que "està en joc una cosa tan important que no es pot deixar d'assumir el procés de negociació i d'unitat" i ha reivindicat "deixar arrere la crispació i les desqualificacions i entrar a negociar amb capacitat d'arribar a acords".

El representant sindical ha valorat que el Govern d'Espanya està impulsant mesures "molt importants" que han sigut capaces d'"esmorteir els efectes de la crisi des del punt de vista social i econòmic" i de "protegir quatre milions de llocs de treball".

Així mateix, ha cridat a "seguir en aqueixa via una vegada s'esmorteïsquen les despeses de la crisi amb un acord per a reactivar l'economia". "La crisi ha posat de manifest dues grans veritats, com són la importància del treball i els serveis públics i una xarxa de protecció social", ha afegit.

León ha defensat que "són mesures inajornables" i que "no renunciaran a altres com la reforma del mercat de treball o la regulació del teletreball". "Creiem que amb un reforç dels serveis públics hi ha suficient marge perquè puga haver-hi un pacte social i econòmic de gran abast que faça que Espanya isca d'aquesta crisi en les millors condicions", ha agregat.

D'altra banda, el dirigent de CCOO ha lamentat que "a vegades assistim a discursos en els quals sota el paraigua de la defensa d'Espanya s'amaga que l'Estat no ha pogut donar resposta completament a les veritats que han aflorat durant la crisi". "Els qui defensen això saben que automàticament si coincidim a dignificar l'ocupació i en què l'Estat compte amb recursos de protecció es requereix una reforma fiscal i major contributivitat", ha proclamat.

En l'àmbit de la Comunitat Valenciana, ha defensat que les quatre taules de diàleg "estan treballant amb urgència": "Esperem que isca un acord tangible amb propostes concretes amb capacitat de transformar la capacitat de vida i de treball de les persones i que no desprotegisca la seguretat i salut perquè el virus continua sent una amenaça".

UGT: "TENIM UN ESTAT FEBLE I NECESSITA SER REFORÇAT"

Per part seua, el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha assegurat que estem vivint un moment "decisiu" i ha assenyalat que "la crisi ha demostrat que tenim un Estat feble i que necessita ser reforçat". "El liberalisme ha demostrat el seu fracàs i ha evidenciat que la sanitat és fonamental", ha asseverat.

Al mateix temps, ha criticat que el PPCV parle "sol" de "blindar la sanitat" i s'ha preguntat "què passarà amb les pensions, la dependència o l'educació". El dirigent sindical ha manifestat el "temor" que "enfront de proclames d'aqueix tipus s'amague la voluntat d'imposar retallades".

"Eixirem de la crisi però de forma molt diferent de la de 2008. Hem de respondre qui pagarà tots els diners públics imprescindibles per a salvar l'economia, l'educació o la dependència", ha defensat.

En aquest sentit, ha precisat que Europa "ha reaccionat molt millor que en 2008" perquè "aquest mal és de tots", però ha advertit que "no serà suficient". "Esperem que la crisi no la paguen els de sempre perquè les retallades ens han demostrat la feblesa del sistema", ha assegurat, al mateix temps que ha remarcat que "no hem sigut capaços de tindre la prevenció suficient i s'han descurat els serveis públics fonamentals imprescindibles".

Sáez ha defensat que en aquests moments "l'imprescindible és donar suport a l'activitat econòmica amb una important injecció de diners públics" i ha explicat que "no és el moment de pujar els impostos". "Una vegada passada tot això haurem d'afrontar qui pagarà el deute públic que es generarà i això no és un problema sol dels rics, sinó de tots els ciutadans", ha matisat.

"Si el conjunt de la societat ix en auxili d'empreses, autònoms, de l'activitat econòmica, sosté les rendes amb diners de tots i, si volem un servei públic solvent, només hi ha una manera de pagar-lo, que és amb una tributació justa", ha apuntat.

En la Comunitat ha aventurat "dues alternatives": "Aprofundir en les retallades o pujar impostos al conjunt de la ciutadania en proporció a la riquesa". El responsable de l'organització ha expressat la necessitat d'una governança mundial, ja que, ha precisat, "estem assistint a un espectacle lamentable amb el qual es busca la rendibilitat electoral".

Destacats