25n
25N
25N

UGT rebutja negociar un nou ERTO en l'EMT després de ser rebutjat el primer

UGT rebutja negociar un nou ERTO en l'EMT després de ser rebutjat el primer
24/04/2020 -

UGT ha rebutjat negociar un nou Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) després que la Direcció General de Treball rebutjara el que va plantejar la companyia pública a principis d’abril per causa de “força major”.

Segons ha recordat el sindicat en un comunicat, el passat 9 d’abril, l’EMT va iniciar un ERTO, que afectava a més de 400 treballadors i que es fonamentava en l’existència, segons l’empresa, de força major derivada de l’estat d’alarma, que s’anava a estendre fins al 10 de maig. El 16 d’abril, la Direcció General de Treball va resoldre rebutjar la petició de suspensió dels contractes de 419 treballadors.

El fonament essencial d’aquesta resolució, que comparteix la UGT, és que l’EMT pertany al sector públic, i que “sí que està classificada com a administració pública en l’inventari d’ens del sector públic local, per tant no es finança majoritàriament pels ingressos que obté de la seua activitat, segons els pressupostos 2020”.

Des del sindicat han indicat que les fonts de finançament de les entitats públiques “és el criteri que acaba si poden o no acollir-se a un ERTO”.

D’aquesta manera, si l’entitat pública es finança majoritàriament amb ingressos obtinguts de la seua activitat, en aquest cas, de la venda de bitllets, pot plantejar la possibilitat de suspendre els contractes dels treballadors, però si el finançament és a càrrec de l’Administració, l’Estatut dels Treballadors veta de manera rotunda la possibilitat de plantejar un ERTO.

“El rellevant és que el veto legal s’estén tant als ERTOs de força major com als de causes ETOP i això precisament és el que l’EMT ha plantejat en el seu segon intent d’ERTO”, han assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria