25n
25N
25N

La UE tomba les 'gasolineres inclusives' de la Comunitat

La UE amenaça amb una multa diària de 600.000 euros

La UE tomba les 'gasolineres inclusives' de la Comunitat
02/02/2018 -

La Generalitat Valenciana ha derogat aquest divendres l’obligació a les gasolineres a disposar d’un responsable per a atendre a les persones amb diversitat funcional en horari diürn, que havia sigut establida en l’Estatut dels Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana. I ho ha fet per “una disposició obligatòria” de la Unió Europea.

Ho han anunciat Mónica Oltra, vicepresidenta i portaveu del Consell, i Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, després de la reunió del ple del Consell. “No ens agrada haver d’aprovar-ho”, han assenyalat, però han aclarit que si no ho fan, “costaria moltíssims diners” incomplir la disposició. Concretament, la multa amb la qual amenaça la UE ascendeix a 600.000 euros diaris.

Rafael Climent s’ha lamentat i ha assegurat que d’aquesta forma es dóna de costat a “les polítiques del Pacte del Botànic que posen en el centre a les persones” i ha assenyalat a la UE per continuar amb el seu “marc neoliberal” i per tindre aquesta assignatura pendent: crear, a més de l’Europa econòmica i financera, l’Europa social. “Estem avançant però ens queda molt de camí”, ha sentenciat.

Segons el conseller, Europa considerava “innecessàries i desproporcionades” les raons argumentades per a obligar a aquesta contractació, malgrat dos informes de la Generalitat que l’avalaven i que “sembla que no els van tindre en compte”.

La multa de 600.000 euros diaris s’hauria de pagar entre totes les comunitats autònomes que, com la valenciana, han adoptat aquest tipus de mesures que contravenien la directiva europea. És a dir, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Navarra, País Basc, Balears o Murcia.

Malgrat la marxa arrere, el pròxim 8 de febrer se celebrarà a Brussel·les una reunió a la qual acudiran membres de la Comissió Europea, d’Espanya i dels executius autonòmics afectats. I mentre, la Generalitat ha assegurat que seguirà en la recerca de fórmules perquè existisquen “gasolineres inclusives“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + dinou =