25n
25N
25N

UDEF creu que Compromís va poder beneficiar-se de pujades salarials "desproporcionades" de càrrecs de Divalterra

UDEF creu que Compromís va poder beneficiar-se de pujades salarials "desproporcionades" de càrrecs de Divalterra
10/05/2019 -

La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha aportat un nou informe al cas Alqueria –que investiga el Jutjat d’Instrucció número 9 de València– en el qual posa en relleu els “augments ostensibles i desproporcionats” dels set alts directius en l’empresa pública Divalterra –antiga Imelsa– per les contractacions de la qual estan investigats l’expresident socialista de la corporació provincial Jorge Rodríguez i altres sis ex-alts càrrecs.

A més, en el cas dels nomenaments dels membres de Compromís, la pericial apunta al fet que aquesta formació es podria haver beneficiat de l’important increment salarial que van percebre aquests directius a través de les aportacions que els càrrecs d’aquest partit realitzen, segons ha informat aquest divendres el diari Les Províncies i han confirmat fonts jurídiques a Europa Press.

Els membres de la coalició realitzen aquestes col·laboracions econòmiques en funció del sou que perceben, per la qual cosa aquests “augments desproporcionats” en la nòmina dels alts càrrecs de Compromís en Divalterra repercutirien en una major aportació al partit.

L’informe de la UDEF també destaca aquests grans increments dineraris en el cas dels alts càrrecs nomenats pels socialistes, encara que no observa que el PSPV obtinguera cap benefici directe per això.

Un altre informe pericial que consta en el sumari del cas revelava que cap dels set alts directius en l’empresa pública exercia funcions directives en matèria de contractació ni rectores, que no tenien capacitat de representació davant altres administracions i no existia un increment ni en l’evolució de la xifra de negoci ni en els pressupostos que avalara aqueixa contractació.

El document també reflectia que el cost del personal contractat per Divalterra –s’incloïa una persona més que en els informes d’UDEF i els documents de Fiscalia– ascendia a 1.122.095,80 euros, enfront dels dos milions que apuntaven els investigadors. La remuneració més alta aconseguiria els 153.964 euros per tres anys, i la més baixa 6.542 euros, únicament per un mes, entre febrer i març de 2018. Totes elles –excepte aqueixa última– eren de novembre de 2015 i es prolongaven tres fins a 2017 i la resta fins a 2018.

CAUSA COMPLEXA

D’altra banda, tal com ha avançat aquest divendres Levante-EMV i han confirmat aquestes fonts a Europa Press, la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a la titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de València que declare complexa la causa, la qual cosa suposaria l’ampliació de la instrucció fins als 18 mesos.

Aquesta petició es basa en què concorren algunes de les circumstàncies requerides per a aquesta conversió, com la multitud d’investigats en la causa o la implicació de persones públiques.

Preguntada per aquest nou informe de la UDEF, la líder de Compromís i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha sostingut en la roda de premsa celebrada després del ple del Consell que la valoració de l’Executiu valencià en aquests casos “sempre és de preocupació”, ja que aquestes situacions “trenquen la confiança, en major o menor mesura, dels ciutadans en les institucions”.

OLTRA: “S’HAN DE PREVINDRE”

Oltra ha destacat que, en aquesta legislatura, el Consell ha posat en marxa “tota una arquitectura normativa i tecnològica de prevenció d’irregularitats i corrupció”, ja que ha assenyalat que aquestes situacions “s’han de previndre”.

Així, ha lloat el sistema implantat per la Generalitat, que permet tindre “sistemes d’alertes davant una possible irregularitat”, la qual cosa conforma una “arquitectura de defensa democràtica que totes les institucions farien bé a adoptar”.

PP: “NI VALENTIA NI SAMARRETES”

També s’ha referit a la qüestió la sotssecretària regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Elena Bastidas, qui ha assenyalat que quan la UDEF investiga els comptes de Compromís, a Mónica Oltra “se li baixa el volum i perd els decibels” davant les sospites de corrupció i “se li acaba la valentia i les samarretes”.

“A Oltra i Compromís els ha entrat l’afonia de la complicitat, el to baix davant tanta sospita Qui o què li han fet baixar el volum? El silenci regna en Compromís”, s’ha preguntat Bastidas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

museo prehistoria