25n
25N
25N

Les UCI de la Comunitat Valenciana estan al 63% d'ocupació i sense la "tensió" d'altres comunitats

Les UCI de la Comunitat Valenciana estan al 63% d'ocupació i sense la "tensió" d'altres comunitats
30/03/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha llançat aquest dilluns un missatge de “tranquil·litat” als ciutadans, ja que l’índex d’ocupació de les UCI en la Comunitat Valenciana és actualment del 63% i hi ha encara “capacitat per a incorporar més”, amb el que no hi ha la tensió que s’està donant en altres autonomies.

Així s’ha pronunciat en la roda de premsa que ofereix diàriament per a informar de l’evolució del coronavirus a la regió, en la qual ha explicat que el número d’hospitalitzats és de 2.042 persones, de les quals 329 estan en les unitats de vigilància intensiva.

“Tenim capacitat, estem al 63% d’índex d’ocupació”, ha dit, remarcant que totes aqueixes UCI són recursos per a tota la comunitat, independentment del departament de salut en el qual es troben, ja que si en un d’ells es produïra major tensió, es produiria el trasllat a un altre centre hospitalari. Precisament per això, ha reiterat, hi ha un comandament únic per a coordinar les UCI de tota la Comunitat.

Davant la pregunta sobre el nombre de llits UCI, les que estan lliures i quantes estan ocupades per pacients amb Covid-19, ha indicat que aqueixes dades no estan informatitzats, es recapten dia a dia i a més “no és una foto fixa”, sinó que va canviant.

METGES DES DE CUBA

D’altra banda, preguntada sobre les negociacions que està duent a terme la Generalitat Valenciana perquè metges cubans puguen viatjar a la Comunitat per a recolzar en la lluita contra el coronavirus, la consellera ha explicat que “simplement s’està fent una previsió per a refrescar en un moment determinat els equips”.

Segons Barceló, hi ha hospitals que estan patint major pressió assistencial i cal pensar també en què passarà si aquesta situació s’allarga en el temps, ja que els equips mèdics necessiten tindre també un moment de descans.

Per això està “present” la possibilitat de portar metges d’un altre país “si fóra necessari”, una “previsió depenent de com vaja la pressió assistencial”. “Hem de pensar en ells (els sanitaris), en la necessitat del seu descans, i en què vinguen a contribuir també als hospitals de campanya, que puguem comptar amb aqueix respir”, ha incidit.

Sobre la possibilitat que vingueren també d’altres països com la Xina, ha assenyalat que “podria ser qualsevol país” però ha destacat que en el cas de Cuba la comunicació seria més fluida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =