25n
Orgull
Orgull

Uber adapta el seu servei per a complir amb els requeriments del decret valencià que regula els VTC

Uber adapta el seu servei per a complir amb els requeriments del decret valencià que regula els VTC
02/04/2019 -

L’empresa Uber ha decidit “adaptar” el seu producte per a complir amb els requeriments del nou decrete llei que regula el servei de transport de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) a la Comunitat Valenciana, les mesures de la qual han entrat en vigor aquest dimarts –a excepció de l’obligació de precontratar amb una antelació mínima de 15 minuts, que gaudeix d’una moratòria de dos mesos–.

Segons el portaveu de la companyia, Uber “continua treballant per a oferir el millor servei possible” en la regió valenciana i es posa a la disposició de la Generalitat per a “treballar en una regulació justa per a tots que tinga en compte als milers de conductors i passatgers de la VTC a la Comunitat Valenciana”.

Uber se suma així a Cabify, que ja aquest dilluns avançava la seua intenció d'”adaptar” el seu model operatiu als requisits imposats en el nou malgrat que creu que aquesta normativa “suposa una reculada en matèria de llibertat d’elecció, qualitat de servei i sostenibilitat mediambiental”.

De moment, la plataforma –amb més de 300.000 usuaris registrats a València i Alacant– “opera amb normalitat en la regió i analitza el text publicat en busca de “la millor resposta a les necessitats de mobilitat dels valencians”, sempre “disposada a parlar i treballar amb l’Administració per a obrir noves vies”, assegurava en un comunicat.

L’empresa lamentava que el Consell “cedisca a la pressió del sector més radical del taxi, s’allunye del diàleg incloent i, per contra, aposte per regular a favor únicament d’un sector, restringint la llibertat de triar dels ciutadans i posant en risc els més de 500 ocupacions generades en els últims anys pel sector VTC”.

En aquest sentit, argumentava que “l’impacte sobre el benestar dels ciutadans és indubtable si es té en compte que el 98,5% dels viatges gestionats a través de l’aplicació de Cabify estan per davall dels 15 minuts d’espera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =