caixa popular

Tyrius: 50 anys lluitant pels drets de les mestresses de casa i els consumidors

Compta amb 100.000 socis i 220 associacions al mig segle per tota la Comunitat Valenciana

Tyrius: 50 anys lluitant pels drets de les mestresses de casa i els consumidors
31/05/2017 -

La Asociación de Amas de casa i Consumidores Tyrius posa fi al gran esdeveniment de la celebració dels primers 50 anys. Durant el dia d’ahir i fins hui a les 14h, en el Palau de la Música de València, l’associació ha organitzat un congrés nacional d’associacions de dones i consumidors en el qual expliquen en la Presidència d’Honor amb la Reina Dª Sofia.

En el congrés participaran diversos ponents en conferències sobre temes actuals i d’interés elevat. Ahir al matí les ponències i taules redones van estar protagonitzades per la Dona i Gènere. Va començar l’acte amb la benvinguda i inauguració vora les 10:30h per a començar la primera ponència a les 11h sota el lema ‘Les dones: motors de canvi de la societat’ a càrrec de Donya Adela Cortina, Catedràtica d’Ètica de la Universitat de València i Directora de la Fundació ÉTNOR, Ètica dels Negocis i les Organitzacions empresarials, i presentat per la Diputada de Benestar Social, Mercedes Belenguer. Seguit a les 12:30h va tenir lloc una taula redona: ‘Talent SENSE gènere’ en la qual participaven dones d’alts càrrecs en diferents àrees de treball i va estar presentat per la Directora General de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de gènere de la Generalitat Valenciana. Finalment, després del recés de l’hora de menjar, va començar l’última sessió del dia amb la ponència ‘Igualtat legal entre dones i homes: 10 anys d’assoliments?, a càrrec de la Portaveu de la Fiscalia Provincial de València Dª Susana Gisbert Aixeta i presentat per D. Alberto Ibáñez, Secretari Autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Una vegada acabades les ponències, van seguir els actes commemoratius del 50 aniversari amb una exposició fotogràfica i la reproducció d’audiovisuals en homenatge a aquelles primeres dones que es van llançar a engegar l’associació i a les quals segueixen fent que açò siga possible.

Aquest matí, i enfocant les ponències cap al tema del Consum, comença el dia a les 10h amb una taula redona sota el nom ‘Resolució Alternativa; l’Arbitratge i la Mediació’, seguit de la ponència ‘El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana’, i, finalment, una taula redona sobre ‘La protecció del consumidor des de l’Administració de Justícia, Administració Autonòmica i les organitzacions de consumidors i usuaris’. Totes aquestes xarrades estaran presentades i moderades tant per dones com a homes.

Tyrius, l’Associació

Tyrius va nàixer un 22 de febrer de 1967 amb la finalitat de defensar els interessos de les mestresses de casa, consumidors i usuaris, així com el foment de l’educació i la necessària formació d’aquests tant en la seua projecció personal com a familiar en els diferents àmbits de la societat. Així doncs, a més del seu nom associat a les mestresses de casa, també defensa al consumidor, per la qual cosa està integrada en la Confederació Espanyola de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris (CEACCU), a més de formar part de la Federació de Mestresses de casa i Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Al mig segle compten amb 100.000 socis agrupats en 220 associacions distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana i, des de l’any passat ha canviat el seu caràcter provincial per a convertir-se en una societat d’àmbit autonòmic. Tyrius es declara aliena a qualsevol ideologia política, partidista o confessional.

Actualment, Vicenta Alcàsser Navarro és la seua presidenta, la setena de l’associació i, en diverses ocasions ha explicat el seu orgull per la labor que juntes fan dia a dia des de totes les localitats, ja que treballen en cadascun dels municipis per a oferir diferents actes socials, així com visites culturals, xarrades, berenars i viatges organitzats, entre altres.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + tres =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris