25n
25N
25N

Turisme posa en marxa un pla per a la reducció de plàstics

Turisme posa en marxa un pla per a la reducció de plàstics
14/08/2020 -

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un pla per a la reducció de l’ús de materials plàstics en la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) i l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur). L’objectiu d’aquest projecte és doble: reduir al màxim l’ús de materials plàstics i, a més, la reutilització i el reciclatge per a minimitzar possibles deixalles.

D’aquesta manera, i tal com s’ha estructurat, el pla compta amb tres fases. La primera d’elles, ja en marxa, és l’anàlisi del consum actual i la identificació de materials. La segona s’encarregarà de fixar els objectius futurs de consum, reutilització i reciclatge, mentre que la tercera establirà i impulsarà les accions a seguir per a aconseguir resultats.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquesta decisió suposa un pas sense retorn cap al canvi de mentalitat i l’alineació de tota la nostra identitat corporativa a la sostenibilitat i els objectius de desenvolupament sostenibles (ODS)”.

De fet, ha incidit en què la xarxa de CdT és “una magnífica plataforma de prescripció i pedagogia en defensa d’aquests valors”. “Hem de pensar que els nostres estudiants de hui són els professionals que nodriran al sector d’aquí a poc temps, per la qual cosa és important que ens impliquem a estimular una transformació cultural de gran abast en els patrons de consum actuals”.

Des de Turisme Comunitat Valenciana s’ha treballat ja en la realització d’un inventari dels materials plàstics utilitzats, així com de la seua procedència i ús. Així, els materials identificats van des de la cartelleria als productes de neteja, guants, dispensadors de paper i sabó, papereres, carpetes, arxivadors, coberts, envasos per a aliments, recipients, etc. Tots ells estan dividits en cinc grups: material de cartelleria, higienicosanitari, oficina, cuina/sala i altres.

De la mateixa manera, s’ha identificat als proveïdors que utilitzen materials d’aquest tipus en els productes que subministren a la Xarxa CdT, així com els contractes amb l’objectiu d’analitzar les condicions i estudiar les possibilitats que existeixen per a la seua modificació. Finalment, s’està treballant en l’estudi de materials de substitució per a poder establir objectius de consum, reutilització i reciclatge per a proposar un pla d’ús futur. Està previst que aquest projecte puga estar desenvolupat abans de finalitzar l’any en tota la xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana, així com en Invat.tur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

museo prehistoria