25n
25N
25N

Anglesos, francesos, holandesos i belgues encapçalen el turisme estranger a Ontinyent

La ciutat donarà a conèixer en FITUR el ball de les 9 figures dels cabets i la típica cassola d’arròs al forn

Anglesos, francesos, holandesos i belgues encapçalen el turisme estranger a Ontinyent
24/01/2019 -

Anglesos, francesos, holandesos i Belgues encapçalaren en 2018 el turisme estranger a Ontinyent. Així es desprèn de les dades replegades per la Tourist Info en 2018, que consoliden una evolució a l’alça de l’atenció a turistes de fora de la Unió Europea: dels 1522 turistes estrangers (xifra pràcticament igual a la de l’any anterior) 150 han arribat de fóra d’Europa, front als 95 de 2017.

En concret, dels turistes europeus que passaren per la Tourist Info, destaquen els visitants del Regne Unit que suposen vora el 30% del turisme estranger a la ciutat, així com també els turistes de França (15%) Holanda (10%) i Bèlgica (10%). Quant als països extracomunitaris, Ontinyent ha duplicat els visitants d’Argentina i ha rebut, per primera vegada, visitants del Japó i Nova Zelanda. Així mateix, continua a l’alça l’arribada de visitants d’Austràlia, Brasil, Estats Units i Canadà. Informació local, festes i paratges naturals és la informació més demanda per este grup.

Quant al turisme nacional, es manté al voltant de 20.000 els visitants que passaren per la Tourist Info, havent vist augmentat els turistes de la Comunitat Valenciana en un 5% respecte a l’any anterior. Els visitants de les províncies més destacades continuen sent Madrid, Catalunya i Andalusia, tot i que s’ha registrat un augment dels visitants de Castella i Lleó, Castella La Manxa, La Rioja i País Basc.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que “evidentment no tots els visitants passen per la Tourist Info, però estes dades ens serveixen com a aproximació vàlida per fer un seguiment del turisme que ens arriba a la ciutat, i en aquest sentit aquesta és una dada positiva i que ens motiva a seguir projectant a l’exterior els atractius turístics de la ciutat”, manifestava.

Per continuar projectant Ontinyent cap a l’exterior i mostrar les tradicions de la ciutat, l’Ajuntament està participant en la Fira Internacional de Turisme (FITUR). El dissabte 26 de gener tindrà lloc la representació històrica del tradicional ball dels 9 cabets d’Ontinyent així com les degustacions de la típica cassola d’arròs al forn, vins i embotits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =