25n
Orgull
Orgull

Turisme posa en marxa un comité de la Ruta del Greal per al seu impuls durant l'Any Jubilar

Colomer ressalta que l’objectiu és “crear un fòrum estable per a mantenir contacte i estar al corrent de les accions que es van organitzant”

Turisme posa en marxa un comité de la Ruta del Greal per al seu impuls durant l'Any Jubilar
13/07/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit la primera reunió del Comité de la Ruta del Greal, on s’ha constituït formalment i s’ha aprovat el programa de treball.

La posada en marxa del Comité s’emmarca entre les accions que recull el Pla d’Acció que Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat per a l’impuls de la Ruta del Greal amb motiu de la celebració de l’Any Jubilar a València fins al pròxim 25 d’octubre, i que es va presentar el mes de març passat.

Colomer ha ressaltat que l’objectiu d’aquest òrgan de coordinació és “crear un fòrum estable per a mantenir contacte continu i estar al corrent de les accions que es van organitzant entorn d’aquest producte”.

El responsable de Turisme ha explicat que “aquest projecte gaudeix de la generositat i el suport de l’església turística” i que “és un fenomen d’abast nacional i internacional cultural i socialment”.

Colomer ha assenyalat que “el viatger postCOVIDd optarà per viatges vinculats a l’experiència i el contingut, que siguen de veritat transformadors, i això és una cosa que aquesta ruta ofereix”.

El director de Globaldit, Tono Franc, ha presentat les grans línies de la Ruta del Greal i ha destacat que “aquest és un Any Jubilar i, per tant, un bon moment per a llançar aquest producte unint a tot el teixit implicat en aquest”.

Per part seua, la tècnica responsable del producte ‘Ruta del Greal’ de Turisme, María Ruiz, ha remarcat que la creació del Comité “suposa un punt de partida per al compliment del projecte i la coordinació de tots els agents implicats” i que “perquè qualsevol projecte avance és necessària la governança i la col·laboració entre tots”.

Integrants del Comité de la Ruta del Greal

El Comité de la Ruta del Greal està format tant per tots els actors implicats en els territoris per on discorre aquesta ruta en la Comunitat Valenciana. Així, formen part l’Arquebisbat, la Diputació de Castelló, la Diputació de València, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l’Ajuntament de València, la Fundació Visit València, el Centre Unesco València, l’Associació Valenciana d’Agències de Viatge i l’Associació de Guies de Turisme CV.

També formen part les associacions d’Amics de la Ruta del Greal de l’Alt Palància, l’associació Amics del Greal, Cultural Camí del Sant Greal, la Real Germanor del Sant Calze, Amics del Camí de Santiago CV, la Confraria del Sant Calze, la Confraria de la Puríssima Sang de Crist, Associació Pro-Greal, Temps, i Aula Greal.

Accions en curs

El Pla d’Acció de la Ruta del Greal contempla 23 accions en tres vessants diferents: la institucional, l’empresarial i la promocional.

Així, actualment estan en curs diferents accions com els convenis de col·laboració amb diferents entitats per a l’impuls d’aquesta Ruta com a Unesco València, Visit València, l’Associació del Camí del Sant Greal, la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació CV, així com Capella dels Ministres.

A més, s’estan mantenint reunions per a coordinar les actuacions amb l’Església, així com amb la Comunitat d’Aragó, a més de presentacions d’aquest projecte en municipis.

Una altra de les accions que s’estan duent a terme és el traçat i recursos de la Ruta del Greal pel camí medieval que unia els regnes d’Aragó i València. En concret, per Barracas, Montanejos, Cirat, Caudiel, Jérica, Navajas, Altura, Segorbe, Soneja, Torres Torres, Algímia d’Alfara, Estivella, Gilet, Sagunt, El Puig de Santa María, Massamagrell, Alboraia i València.

Així mateix, el Pla d’Acció també contempla l’adhesió del sector empresarial mitjançant un pla específic amb l’objectiu d’aconseguir la màxima implicació del teixit empresarial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =