25n
25N
25N

Turisme inverteix més de 10 milions d'euros en la posada a punt de les platges de la Comunitat Valenciana

Turisme inverteix més de 10 milions d'euros en la posada a punt de les platges de la Comunitat Valenciana
28/05/2020 -

Turisme Comunitat Valenciana ha reforçat enguany el seu suport als municipis amb platges mitjançant la posada en marxa de diverses línies que s’estan executant de manera paral·lela en aquests moments. De fet, la situació extraordinària viscuda enguany per diverses circumstàncies sobrevingudes, com va ser el temporal Gloria o la necessitat d’adaptar aquest recurs als protocols sanitaris després de l’arribada de la COVID-19, han fet que es destinen més recursos per a la posada a punt de les infraestructures de platja.

Així, tal com ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la Comunitat Valenciana ha sigut la primera destinació turística del litoral espanyol a disposar d’una guia de recomanacions per a adequar les platges a les mesures higienicosanitàries establides per al seu gaudi en condicions de seguretat.

“A aquest suport tècnic, elaborat i confirmat per un ampli grup de persones expertes en diferents àmbits, cal sumar l’assessorament i suport que el personal de Turisme Comunitat Valenciana està prestant i prestarà al llarg de tota la temporada perquè els ajuntaments pugues dissenyar i posar en marxa els seus plans d’obertura en les millors condicions”, ha apuntat.

D’altra banda, cal destacar que continuen els treballs, que van quedar paralitzats per l’arribada de la pandèmia provocada per la COVID-19, per a la posada a punt de les infraestructures turístiques propietat de Turisme CV i instal·lades a les platges de la Comunitat Valenciana afectades pel temporal Gloria de gener 2020.

En concret, s’ha pressupostat una inversió pròxima als 7 milions d’euros per a dur a terme totes les actuacions, tant de manteniment i reparació, com de noves infraestructures, així com de seguretat i salut.

Respecte a les actuacions que s’estan realitzant per a reposar els desperfectes patits per les infraestructures turístiques de les platges després de la borrasca Gloria de gener, destaquen la substitució de trams de canalització als llavapeus la reparació de pous de captació d’aigua de mar per al subministrament d’estacions de bombament i, des d’elles, als llavapeus.

Així mateix, inclouen la reparació d’estacions de bombament; la reparació i col·locació de llavapeus; recol·locació i subministrament de passarel·les de fusta; a més d’actuacions sobre infraestructures lúdiques i esportives com a reparació de jocs, a més de la substitució o reparació dels cartells informatius, entre altres actuacions.

S’estan realitzant diferents actuacions per a la posada a punt de les infraestructures de platja en els següents municipis:

Província de Castelló: Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Almassora, Borriana, Nules, Moncofa i Xilxes.

Província de València: Canet d’en Berenguer, Sagunt, Puçol, El Puig, Pobla de Farnals, Massamagrell, Meliana, Alboraia, València, El Perelló, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva.

Província d’Alacant: Dénia, Xàbia, Teulada, Benissa, Calp, Altea, Benidorm, Finestrat, la Vila Joiosa, El Campello, Alacant, Santa Pola, Elx, Guardamar del Segura, Torrevieja, Orihuela i Pilar de la Horadada.

D’altra banda, no sols s’ha planificat la reparació i dotació de material afectat pel temporal, sinó que s’ha previst la inversió pròxima al milió d’euros en diferents concursos per a la instal·lació de nous equipaments.

A això cal sumar que l’adaptació de les platges per a la seua obertura amb seguretat ha comportat la necessitat de posar en marxa una contractació d’emergència d’elements de control d’accessos, al mateix temps que serà necessari dotar als ajuntaments de més passarel·les per a organitzar els fluxos d’entrada i eixida a les platges, així com altres elements per a la salvaguarda de la distància social mínima. Per això, en aquests moments està en tramitació una contractació extraordinària d’entre 1,5 i 2 milions d’euros en material.

D’aquesta forma, la Generalitat té previst realitzar enguany una inversió molt superior als 10 milions d’euros per a tractar que el nostre recurs turístic més icònic estiga en perfectes condicions per al gaudi de residents i visitants.

Finalment, cal recordar que els ajuntaments tenen la possibilitat de compensar la despesa corrent municipal en vigilància, sensibilització de l’usuari i neteja de platges amb càrrec al Fons de Cooperació Municipal de 2020.

De la mateixa manera, Turisme Comunitat Valenciana té previst llançar en els pròxims dies una campanya informativa que ajudarà a la conscienciació i sensibilització dels usuaris en els diferents recursos turístics, també en les zones de platja.

De fet, aquesta campanya informativa, al costat de la campanya de promoció turística, posarà l’accent principalment que les platges són espais turístics vius i assegurances, de qualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 7 =