25n
25N
25N

Turisme impulsa la formació universitària i la qualificació professional per al personal empleat de pisos en allotjaments turístics

Colomer ha assegurat que “l’objectiu és visibilitzar, dignificar i oferir més oportunitats a aquest col·lectiu facilitant una formació de qualitat”

Turisme impulsa la formació universitària i la qualificació professional per al personal empleat de pisos en allotjaments turístics
26/05/2021 -

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, impulsa la formació universitària i la qualificació professional per al personal empleat de pisos en allotjaments turístics.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la jornada tècnica que ha acollit l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) sobre la presentació de diferents programes de formació als quals pot accedir aquest grup professional.

Colomer ha assegurat que “l’objectiu és fomentar i facilitar una formació de qualitat per a aquest col·lectiu, i donar visibilitat i dignificar, des del punt de vista professional, les professions vinculades a aquest”.

El responsable de Turisme ha recalcat que “l’oci té una dimensió de futur tremenda” i que “hem de ser capaces de construir un model equitatiu i just, que supere contradiccions” i ha afegit que “no es pot analitzar la realitat fora d’ella”.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha assenyalat que “una empresa turística no pot mantindre un esquema basat en un abús de jerarquies, ha de tindre una mirada horitzontal de gestió del talent i idea d’equip”. Per això, ha assenyalat que des de Turisme CV s’aposta per impulsar la formació per a “reciclar-nos i reinventar-nos a perpetuïtat, que és el que ens toca a aquesta generació i a les quals vindran”.

Qualificació professional

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, ha acollit la presentació de les noves línies de formació universitària i qualificació professional dirigides específicament al personal de pisos en allotjaments turístics.

En concret, s’han presentat els nous cursos universitaris que impartiran la Universitat d’Alacant i la Universitat Politècnica de València. Així, Gaetano Cerchiello, el coordinador del curs d’expert/a universitari en ‘housekeeping’, ha realitzat la presentació del curs organitzat per la Universitat d’Alacant, i Dolores Teruel, coordinadora del curs de formació específica de cambrers/cambreres de pisos en allotjaments turístics, ha presentat el curs que organitza la Universitat Politècnica de València.

El responsable de la Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana, Javier Solsona, ha explicat el procediment per a acreditar les competències per a disposar d’un títol de formació professional als treballadors en housekeeping.

Finalment, s’ha celebrat una taula redona sobre necessitats formatives i laborals del personal de pisos on han participat representants de Cosy Rooms, Asego, Kellys, Ashotur, CCOO i UGT.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + set =