25n
25N
25N

Turisme coordina accions amb els 18 municipis que formen part de la Ruta del Grial

Turisme coordina accions amb els 18 municipis que formen part de la Ruta del Grial
28/03/2017 -

L’Agència Valenciana de Turisme ha iniciat una taula de treball amb els responsables dels 18 municipis que formen part de la Ruta del Grial per a estudiar les possibles accions a engegar amb l’objectiu de crear producte turístic entorn d’aquest recorregut històric. D’aquesta manera, el director d’Estratègia Territorial Turística de l’AVT, Josep Gisbert, al costat de la tècnic responsable d’aquest projecte, han mantingut una trobada amb representants d’aquestes localitats amb la intenció de “consolidar el territori vinculat al Grial”.

Cal tenir en compte que, a la Comunitat Valenciana, aquesta ruta comprén els municipis de Barraques, Montanejos, Viver, Caudiel, Xèrica, Navaixes, Altura, Sogorb, Soneja, Torres-Torres, Estivella, Gilet, Sagunt, El Puig, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Alboraia i València. A més, s’ha iniciat un treball coordinat amb el Govern d’Aragó, ja que aquesta ruta transcorre entre les dues comunitats, i té com a punt de partida Sant Joan de la Penya i com a final la Catedral de València, on es troba el Sant Calze.

Durant aquesta trobada, s’ha plantejat l’inici que diverses activitats, “amb les quals pretenem sensibilitzar a la població i donar a conéixer un llegat històric amb grans possibilitats a nivell turístic”, ha remarcat Gisbert. En aquest sentit, està previst organitzar xarrades, conferències, exposicions i maratons fotogràfiques per a implicar a la població local, així com per a donar a conéixer el rerefons històric d’aquesta ruta. Aquestes accions es duran a terme des de l’Agència Valenciana del Turisme en col·laboració amb els diferents ajuntaments.

D’altra banda, s’ha arreplegat la proposta per a la declaració del dia 23 de juny com a Dia del Camí del Sant Grial, un suggeriment que parteix de l’Associació del Camí del Grial. L’elecció d’aquest dia coincideix amb la data en què va arribar a la ciutat de València la primera peregrinació oficial que va realitzar el camí a peu, el 23 de juny de 2002. Per aquest motiu, des de l’Agència Valenciana del Turisme està previst organitzar i coordinar diverses activitats en eixa data amb les poblacions integrants de la ruta.

Finalment, cal destacar que aquest tipus d’accions s’emmarquen en l’estratègia ‘Crea Turisme’ engegada per l’Agència Valenciana del Turisme, amb la qual es pretén crear i consolidar una oferta turística diversa i plural en tot el territori de la Comunitat Valenciana que ajude a la desestacionalitzacions i a l’increment de la despesa, així com a la vertebració del territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 11 =

museo prehistoria