Turisme converteix el comité de persones expertes creat durant el confinament en un Think tank permanent per a prestar ajuda al sector

El secretari autonòmic de Turisme ha agraït la seua disponibilitat i ha remarcat que "la seua aportació és clau"

Guardar

Playa Vinarós
Playa Vinarós

Turisme Comunitat Valenciana va posar en marxa durant el confinament provocat per la COVID-19 un grup de persones expertes en diferents matèries amb l'objectiu d'analitzar la situació que s'estava vivint i estudiar solucions a curt i mitjà termini per al sector turístic. Ara, aquest comité d'experts s'ha consolidat i convertit en un Think tank permanent, en un referent per a prestar ajudar a aquest sector.

El grup, liderat pel director d'Intel·ligència Turística, Mario Villar, està compost per 19 experts de diferents àrees d'investigació i planificació, com són Josep Ivars, Fernando Vera, Alberto Galloso, Rafael Ortí, María José Sales, Andrés Pedreño, José Antonio Belso, Leire Bilbao, Javier García, Víctor Yepes, Pedro Pernías, Rafael Lapiedra, Enrique Bigné, Rafael Ballester, Teresa Revilla, Armando Ortuño, Ana Ramón, Cessar Mariel i David Giner.

Totes elles han prestat la seua col·laboració a través de diferents reunions i grups de treball concrets per a plantejar idees i directrius generals sobre diverses matèries, i ara continuaran aportant el seu coneixement gràcies a la consolidació d'aquest equip multidisciplinari.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha agraït la participació del grup durant aquests mesos i ha assenyalat que "la seua aportació ha sigut i serà clau per a ajudar-nos a encertar amb solucions i eines útils, àgils i avantguardistes".

Així, i després de la seua col·laboració en diversos projectes, està previst que alguns d'aquests investigadors presenten la seua anàlisi de 'Bones pràctiques en turisme en temps de covid 19' en el congrés que Turisme Comunitat Valenciana organitzarà al costat de la Universitat Jaume I a Castelló el mes vinent d'octubre.

Cal recordar que aquest grup de treball ha col·laborat a analitzar i aportar solucions en diversos moments. Un exemple d'això va ser l'adaptació dels protocols elaborats per la Secretaria d'Estat i el ICTE per a l'ús de platges i espais d'interior a les característiques pròpies de la Comunitat Valenciana.

De fet, algunes d'aquestes persones investigadores van ajudar a extraure indicadors i índexs de sostenibilitat i seguretat per a millorar les aplicacions de 'Turisme Segur' i 'Zones de bany', pensades per a transmetre seguretat als usuaris mitjançant un sistema de Business Inteligence que nostra l'ocupació de les platges, la proximitat de centres hospitalaris o informació en temps real sobre la Covid19 per municipis.

De la mateixa manera, han aportat coneixement per a l'elaboració d'informes d'intel·ligència turística que han resultat de gran ajuda al sector en aquests moments en els quals la volatilitat del context no afavoria la presa de decisions. Aquests informes es publiquen mensualment en la Smart Data Office de Turisme Comunitat Valenciana a través d'Invattur.Finalment, i amb l'ajuda d'aquest comité d'experts, des de Turisme Comunitat Valenciana s'ha posat en marxa un estudi sobre la digitalització, resiliència i sostenibilitat de les empreses turístiques que ajudarà a definir l'estratègia que ha de seguir l'administració pública per a accelerar el procés tecnològic de totes aquelles empreses que presten serveis turístics.

Arxivat a:

Destacats