25n
25N
25N

Turisme atorga més de 8 milions d'euros en ajudes a empreses i a entitats locals de la Comunitat Valenciana

Més de 5,5 milions d’euros van destinats a municipis per a impulsar 510 projectes de turisme sostenible, experiencial i inclusiu

Turisme atorga més de 8 milions d'euros en ajudes a empreses i a entitats locals de la Comunitat Valenciana
05/11/2020 -

Turisme Comunitat Valenciana destina un total de 8.021.053,51 euros a entitats locals i empreses, associacions, federacions i fundacions de la Comunitat per a donar suport a un total de 677 nous projectes turístics en 2020, segons una resolució que en els pròxims dies sortirà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Un muntant que permetrà modernitzar i diversificar l’oferta, incrementant així, tant la competitivitat dels municipis i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, com la del sector empresarial de les tres províncies.

A més, contribuiran a potenciar la col·laboració amb els municipis, fomentant el desenvolupament sostenible de l’activitat turística; així com incentivar l’especialització de l’oferta turística basada en productes segmentats com el turisme sostenible, experiencial i inclusiu.

Capacitat d’invertir

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l’àmplia resposta de la convocatòria d’enguany, malgrat els efectes de la COVID-19, ja que “s’han registrat per a les dues línies d’ajudes un total de 1.101 sol·licituds, d’Aquestes han resultat favorables un total de 677, la qual cosa suposa més del 60% de les sol·licituds presentades”.

En concret, el programa d’ajudes a entitats locals ha registrat un total de 691 sol·licituds, de les quals 510 han resultat favorables, aconseguint així prop del 75% de les peticions presentades. Per part seva, el programa d’ajudes a empreses turístiques de la Comunitat Valenciana ha registrat 410 sol·licituds, de les quals han resultat favorables un total de 167.

Per a Francesc Colomer, “aconseguir la tramitació de 677 nous projectes en el 2020, malgrat les dificultats d’aquest exercici, per a generar aquest pols del sector turístic, marca la línia de perdurar i perseverar, i la gran capil·laritat que té el nostre departament en el nostre territori”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha volgut destacar “la capacitat de Turisme per a estar al costat de petits i mitjans projectes, que marquen la pulsió de vida que el sector turístic de la Comunitat continua registrant”.

El titular de Turisme ha assenyalat que “aquests resultats mostren la voluntat i capacitat d’invertir que té el sector turístic de la Comunitat, malgrat les circumstàncies, per a mantenir la qualitat i serveis de la nostra oferta turística”.

“El nostre objectiu -ha continuat- és donar suport a projectes que busquen la qualificació i intel·ligència turística, així com la posada en marxa de nous productes i la seua promoció, amb nous enfocaments i eines, per a sobreviure a aquesta pandèmia i tornar millors en el futur”.

Colomer ha agraït als destins i al sector empresarial, “el seu interés per a estar preparats quan puguem tornar”, i ha indicat que “segmentar la demanda, qualificar producte, treballar l’accessibilitat, la qualitat, la intel·ligència, la modernització i la diversificació, són les grans línies estratègiques que, malgrat la situació, mantenim en 2020”.

Més de 5,5 milions d’euros per a municipis

La convocatòria d’aquest 2020 dirigida a ajudes a entitats locals, publicada a principi d’any, consta de dos programes: un d’ells és el ‘Pla per a l’adequació i millora dels serveis i recursos turístics’ pel qual es donaran suport a un total de 273 projectes per un import total de 3.131.567,09 euros. Aquest programa permet donar suport a projectes d’inversió que suposen una millora competitiva de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, a través de la modernització i millora dels seus recursos.

Dins d’aquest programa entra el suport a esdeveniments celebrats en 2020 vinculats a productes de tipus cultural, naturalesa, gastronòmic, esportiu i d’oci, així com les campanyes de publicitat en mitjans de comunicació on i off-line. A més de l’obtenció i renovació de certificats de qualitat, ambiental i d’accessibilitat universal en platges i en oficines Tourist Info. En aquest cas, les subvencions tenen un màxim per sol·licitant de 40.000 euros.

A més, els municipis de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana també han estat beneficiaris d’aquesta línia, per a comprar tecnologia que els ajude a desenvolupar el seu pla de gestió intel·ligent del turisme, per exemple, per a sensoritzación d’espais, monitoratge de fluxos de persones, gestió intel·ligent d’enllumenat, mobilitat, transport, sistemes de ‘business intelligence’ i ‘big data,’ entre altres. La subvenció màxima per a aquest concepte és de 20.000 euros, el doble que en 2019.

El segon dels programes és el de ‘Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques’, pel qual s’han aprovat un total de 237 projectes amb una dotació de 2.384.829,47 euros. Aquest programa pretén fomentar la implantació i certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics, impulsar la imatge dels destins i donar suport a la prestació de serveis turístics.

Més de 2,5 milions d’euros per a empreses

La convocatòria dirigida a ajudes al sector empresarial consta de quatre programes; el primer d’ells és ‘Foment de la Competitivitat Empresarial’, pel qual es donaran suport a un total de 59 projectes per un import total de 877.815,60 euros.

Aquest programa permet donar suport a iniciatives per a millorar l’accessibilitat i la sostenibilitat, com l’ús d’energies renovables, la racionalització del consum de recursos; o per a la posada en marxa de projectes de productes turístics especialitzats. En aquest cas, els projectes a subvencionar s’han ajustat a l’estratègia Creaturisme de Turisme Comunitat Valenciana, i l’import de l’ajuda no supera els 40.000 euros per empresa.

El segon programa gira entorn del ‘Suport a activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’, que està dotat amb 425.101,10 euros per a secundar 21 projectes per a la promoció i difusió dels esdeveniments en mercats nacionals i internacionals, sempre que aquesta publicitat estiga vinculada a la promoció de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

El tercer programa va dirigit a l'”Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat Valenciana”, que atorgarà 620.000 euros per a secundar 65 projectes destinats a impulsar noves experiències turístiques que contribuïsquen a la desestacionalització.

El quart programa és el d'”Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’, que destinarà 581.740,25 euros per a subvencionar 22 noves iniciatives d’empreses organitzadores d’esdeveniments musicals, adherides al programa ‘Mediterranew Musix’ i ‘Mediterranew Fest’, que s’ajusten a les circumstàncies actuals i contribuïsquen a promocionar l’oferta turística de la Comunitat, a través de productes turístics singulars i desestacionalitzadores. L’ajuda per a cada beneficiari aconsegueix fins als 75.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 3 =