caixa popular

Turisme aposta per la creació i el foment de nous productes ligats al patrimoni i a la memòria històrica

Turisme aposta per la creació i el foment de nous productes ligats al patrimoni i a la memòria històrica
22/05/2017 -

L’Agència Valenciana del Turisme i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han organitzat, al costat de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, una jornada per a donar a conèixer i impulsar turísticament el patrimoni vinculat a la memòria històrica de Comunitat Valenciana.

En concret, s’ha celebrat la jornada ‘Aula de Turisme’ sobre el producte turístic del patrimoni bèl·lic de la guerra civil espanyola Línia XYZ (Batalla de Llevant). La jornada ha comptat amb la participació de professionals del sector universitari, responsables de la FVMP, així com diferents representants del Consell per a analitzar les polítiques clau per a impulsar el turisme entorn d’aquest patrimoni.

L’acte d’inauguració ha estat presidit pel director d’Estratègia Territorial Turística de la Agència Valenciana del Turisme, Josep Gisbert, el secretari general de la FVMP, Vicent Gil i el rector de la UJI, Vicent Climent.

Durant la seua intervenció, Gisbert ha posat l’accent que “vertebrar el territori és una tasca de govern i un objectiu prioritari, en el qual han de contribuir tots els departaments de la Generalitat”. “El nostre haver de com Agència Valenciana del Turisme -ha continuat-, és oferir oportunitats a territoris amb gran potencial que en aquest moment no tenen explotats els seus recursos”.

En aquesta línia, el director d’Estratègia Territorial de l’AVT destaca que “el nostre compromís és construir un turisme que es complementa amb altres productes turístics”. Així mateix, ha assenyalat que un altre dels objectius de Turisme és “la remuntada reputacional de la imatge de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha declarat que “el turisme pot contribuir al fet que el nostre territori tinga una imatge renovada”. Així, ha fet al·lusió a “la nostra gastronomia, a les nostres festes, a la nostra història i al nostre patrimoni, elements que ajuden a configurar el nostre paisatge turístic”. Finalment, Gisbert ha volgut destacar que “la història és la nostra identitat i sobre ella construirem nou producte turístic”

Jornada de treball

Després de la inauguració, ha tingut lloc la presentació de l’estudi realitzat per la UJI sobre posada en valor turístic dels recursos patrimonials de la Guerra Civil espanyola.

A continuació, s’ha celebrat una taula redona sobre el producte turístic MEMÒRIA, on s’han analitzat els centres d’interpretació i rutes entorn d’aquest producte turístic. En aquesta taula redona han participat tècnics de la Agència Valenciana del Turisme de la Direcció general de Cultura, així com de la UJI i de la FVMP.

Cal recordar que aquesta jornada està organitzada en el marc del Conveni de Col·laboració subscrit per la Agència Valenciana del Turisme en 2016 per al desenvolupament d’actuacions en matèria turística que impulsen el desenvolupament dels municipis.

CREATurisme i Planes de Gobernanza i Dinamització

A més, els productes turístics de la línia XYZ també s’engloben en l’estratègia de creació de nous productes turístics que duu a terme la Agència Valenciana del Turisme, a través del programa CREAturisme; un programa dissenyat per a crear nous productes turístics lligats al paisatge i al patrimoni històric, cultural, natural i autòcton.

També, cal ressenyar que els recursos de la línia XYZ també estan alineats amb els plans de Gobernanza i Dinamització de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Palencia i de la Mancomunitat Espadà Millars, impulsats per l’AVT. Els plans de Gobernanza i Dinamització Turística són fruit de la gobernanza col·laborativa i un exemple paradigmàtic del que representa l’aliança públic i privada per a treballar per un mateix objectiu, que és reforçar l’economia turística i el gran potencial que tenen les comarques de la Comunitat Valenciana.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats