25n
25N
25N

Turisme obri un segon expedient a Airbnb, la sanció del qual podria aconseguir els 600.000 euros

Turisme obri un segon expedient a Airbnb, la sanció del qual podria aconseguir els 600.000 euros
10/07/2019 -

Turisme ha obert un segon expedient sancionador a Airbnb per permetre que es publiciten i comercialitzen en la seua plataforma allotjaments que no aporten el seu número de registre com a habitatge turístic de la Comunitat Valenciana. Aquesta infracció podria implicar-li una multa de fins a 600.000 euros.

És la segona vegada que l’administració valenciana s’enfronta Airbnb. Ja el mes d’abril passat la multinacional va haver de pagar una sanció de 30.000 euros per infringir la Llei 31/1998 de Turisme, per publicitar allotjaments turístics sense el número de registre, una dada que demostra que els habitatges estan regularitzats i que compleixen amb les seues obligacions com a allotjament turístic.

El Jutjat contenciós administratiu número 4 de València va desestimar, a l’abril, el recurs que va interposar Airbnb per a no pagar aquest import econòmic, i encara que ja l’ha abonat, ha tornat a recórrer, en aquesta ocasió, davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), han explicat des de Turisme.

Ara, amb l’entrada en vigor la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana i aquest nou expedient, la companyia s’enfronta a una sanció que podria ser molt superior, ja que la nova normativa contempla multes que van des dels 10.000 euros fins als 600.000 euros.

En tot cas, encara està dins del termini dels 60 dies que la Generalitat concedeix per a corregir la infracció abans de reclamar l’import econòmic de la sanció.

“NO POT LLAVAR-SE LES MANS”

Sobre aquest tema, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “tard o d’hora” Airbnb haurà de “canviar d’actitud i entendre que les normes estan per a complir-se” i que “l’economia col·laborativa no està renyida amb la legalitat”.

Segons Colomer, la companyia “no pot llavar-se les mans” al·legant que és un mer “intermediari cibernètic entre clients i hostes”.

Fins hui, Turisme compte ja amb quatre sentències favorables en aquesta matèria. A més del cas d’Airbnb, el jutjat contenciós administratiu número 2 de València es va pronunciar també el novembre de 2017 a favor de la Generalitat i va rebutjar el recurs presentat per Homeaway, sentència que es va repetir fa més d’un any davant el recurs interposat per Rentalia, i el mes de març passat per la plataforma Windu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 16 =

CCCC
activem alfafar