25n
25N
25N

Túria, nom triat per al primer esquirol nascut dins del projecte de reintroducció d'aquesta espècie al Jardí del Túria

Túria, nom triat per al primer esquirol nascut dins del projecte de reintroducció d'aquesta espècie al Jardí del Túria
17/08/2020 -

El nom de Túria ha estat triat per batejar el primer esquirol nascut dins del projecte de reintroducció d’aquesta espècie al Jardí del Túria. L’Ajuntament va llançar una campanya a través del seu compte de Twitter (@AjuntamentVLC) i un total de 3.531 persones han participat en la votació final entre les quatre millors propostes efectuades pels usuaris d’aquesta xarxa social. Túria ha rebut el 32,7 % dels vots per davant d’Orxata (30,2 %), Perla (24,7 %) i Valentia (12,3 %).

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, així com el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’han fet ressò de la implicació ciutadana en la reintroducció d’aquest animal propi de la fauna autòctona en la ciutat. Així, Campillo ha valorat la importància “de fer extensiu a tota la població que l’entorn urbà pot i ha de ser renaturalitzat; viure en una ciutat no ha de ser sinònim d’eliminar de les nostres vides la natura, i el cas de la reintroducció de l’esquirol o farda, és un exemple d’això”. Per la seua banda, Alejandro Ramon s’ha mostrat satisfet “per aquesta exitosa reintroducció de l’esquirol en el Jardí del Túria, així com per la implicació que ha generat entre la ciutadania, com s’ha demostrat a l’hora de triar un nom propi per a aquest animal, que ja forma part de València”.

El dilluns 10 d’agost, l’Ajuntament va obrir una convocatòria a través del seu compte de Twitter per trobar un nom al primer esquirol nascut dins del projecte de reintroducció d’aquesta espècie al Jardí del Túria. Durant un parell de dies es van rebre nombroses propostes, de les quals un jurat en va seleccionar les quatre millors: Orxata, Perla, Túria i València. Entre dijous i diumenge passat, els usuaris d’aquesta xarxa social podien triar la que més els agradara. Un total de 3.531 persones han participat en la votació final, en què ha resultat guanyador el nom de Túria, amb un 32,7 % dels vots.

Túria és el primer exemplar d’esquirol nascut a l’antic llit del riu Túria. Al mes de maig de l’any passat el Consistori va posar en marxa un projecte pilot per afavorir la biodiversitat amb la solta d’exemplars d’esquirol roig procedents del Centre de Recuperació de Fauna del Saler en aquest espai verd. Els animals estan dotats d’un collar emissor per fer un radioseguiment de les zones que solen freqüentar. El projecte, a més, té finalitats educatives, perquè representa un nou recurs d’educació ambiental sobre la funció dels parcs i jardins en la conservació de la biodiversitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 8 =