caixa popular

Un túnel baix terra o mar per a accedir al port de València?

Es vol evitar l’impacte sobre els barris marítims de la ciutat

Un túnel baix terra o mar per a accedir al port de València?
27/02/2018 -

S’imaginen un túnel subterrani que discórrega per baix dels nostres peus o per les profunditats marines per a accedir al port de València des del nord de la ciutat? És el que estudia l’Autoritat Portuària de València (APV) per a evitar “l’impacte” sobre els poblats marítims de la ciutat que es provocaria si l’accés nord es fera en la superfície. Aquesta possibilitat ja ha sigut rebutjada després de la negativa de l’Ajuntament, per a evitar així col·lapsar el tràfic en la V-21.

El projecte és una important reivindicació del sector del transport i la logística des de fa més de 30 anys i el seu cost oscil·laria inicialment entre els 450 i els 600 milions d’euros, segons calcula l’APV, presidida per Aurelio Martínez. Previsiblement, l’entitat signarà un protocol amb la Direcció General de Carreteres per a albirar totes les alternatives possibles.

La possibilitat del corredor submarí, l’anomenat corredor València-Sagunt, està realment damunt de la taula i pretén donar servei a camions i ferrocarrils de mercaderies, i fins i tot a trens no tripulats. Tanmateix, el projecte encara “no està definit” i segons va aclarir Aurelio Martínez, la proposta ve de la Generalitat Valenciana.

Si se signa l’esmentat protocol, a la fi d’enguany l’estudi sobre l’accés nord al territori portuari podria haver finalitzat. Posteriorment el Ministeri de Foment hauria d’aprovar-lo tenint en compte també el seu impacte mediambiental.

Tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com l’alcalde de la capital del Túria, Joan Ribó, han mostrat la seua predisposició per a buscar alternatives a l’accés superficial amb l’objectiu de no trencar el paisatge, en paraules del primer; i d’evitar la “intolerable” afecció als barris marítims, segons el segon. I en aqueix sentit, el responsable de l’APV assegura que és “impensable i absurd” plantejar-se l’opció de la superfície, per la qual cosa lamenta la confusió creada entorn d’aquest assumpte.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + quatre =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC