caixa popular

Així és el nou túnel de les Grans Vies de València

L’Ajuntament ha millorat la seguretat, la salubritat i l’accessibilitat de la passarel·la per als vianants

La passarel·la ja remodelada | P. Plaza

Així és el nou túnel de les Grans Vies de València
19/02/2018 -

Els veïns i veïnes de València ja poden gaudir del remodelat pas inferior del túnel que connecta la Gran Via de Germanies i la de Ramón y Cajal. Després de mesos de treballs per a llavar-li la cara a la passarel·la, que estava intacta des de la seua construcció en 1962, des del consistori assenyalen que ja està “plenament operativa” a falta d’una tramitació administrativa.

Tal com va anunciar València Extra, a principis d’aquest 2018 han vist la llum unes obres que han canviat per complet l’accessibilitat i la imatge d’aquest pas inferior, i el cost total del qual ha ascendit a 280.000 euros.

Ascensor encara bloquejat que permet l’accés a la passarel·la inferior | P. Plaza

Una de les principals intervencions té a veure amb l’accés al pas. S’han instal·lat dos ascensors que el comuniquen amb els carrers de Cuba i Bailén, un a cada costat del túnel. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ho va anunciar com una mesura per a “fer una ciutat més inclusiva” i “amable amb tota la seua gent”. No obstant això, l’única tramitació administrativa que falta per resoldre és la referent als elevadors, per la qual cosa són l’única infraestructura de la passarel·la que encara es troba inoperativa.

D’altra banda, el consistori ha posat solució al problema de la pol·lució i l’excessiu i molest soroll que provoca el tràfic rodat en el túnel. I ho ha fet instal·lant grans finestrals que aïllen completament als vianants dels vehicles, evitant també que la contaminació puga degradar l’interior de la passarel·la amb el pas del temps.

Grans finestrals que separen el tràfic i la passarel·la | P. Plaza

Però si alguna cosa ha modificat per complet l’aspecte lúgubre d’aquest pas, han sigut la instal·lació d’un fals sostre, similar al de l’estació de metro amb la qual connecta, Bailén; la renovació del paviment i de les parets i la col·locació de nova il·luminació, a més de la implantació d’un nou sistema de ventilació.

Tot açò sobre aspecte, salubritat i accessibilitat. Però també s’ha millorat la seguretat, gràcies a la col·locació de diverses càmeres de seguretat i d’enllumenat d’emergència i de senyalització.

Entrada a la parada de metro de Bailén des de la passarel·la | P. Plaza

Amb totes aquestes noves prestacions, la nova passarel·la ja està completament disponible per als vianants dins d’una intensiva política municipal que insisteix en col·locar en el centre de la mobilitat urbana al vianant amb moltes actuacions, com la conversió en zona de vianants de diversos punts de la ciutat de València o l’eliminació de les passarel·les elevades de l’Avinguda del Cid.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + dos =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC