25n
25N
25N

El túnel de Blanqueries es talla al trànsit durant tres dies

El túnel de Blanqueries es talla al trànsit durant tres dies
12/09/2020 -

Els treballs de restauració de la part de la muralla cristiana del segle XIV del túnel de Blanqueries que va resultar danyada durant la neteja d’un grafiti comencen aquest dissabte, la qual cosa obligarà a tallar el trànsit durant els tres dies que durarà la intervenció, segons han informat fonts municipals.

Sobre aquest tema, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el cost de restauració d’aquest fragment de muralla, declarada Bé d’Interés Cultural, ascendeix a 3.100 euros, ho assumeix la mateixa contracta de neteja i ho farà una empresa especialitzada.

Els treballs consistiran, en un primer moment, en la neteja mecànica de les diferents capes amb un instrument de precisió. Després es farà una neteja química per a eliminar el grafiti en cas que haja penetrat sobre el material original i finalment s’aplicarà la tècnica d’hidrofugació necessària per la seua ubicació i l’excés de trànsit de vehicles.

Aquesta intervenció és conseqüència “d’una neteja no adequada d’aquesta part de muralla protegida que es va fer de manera involuntària per part d’una de les contractes del servei municipal de neteja”, segons ha assenyalat Campillo.

Ara, serà aquesta mateixa contracta qui a través d’una empresa especialitzada es faça càrrec de la restauració d’aquest ben protegit en una intervenció que estaran supervisats pel servei d’arqueologia municipal.

A més, com ha destacat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, s’ha acordat amb les contractes de la neteja municipal que, encara que hi ha una ordre genèrica de no intervenir sobre elements protegits perquè és competència exclusiva del servei de patrimoni històric, se’ls facilitarà un llistat de tots els béns protegits de la ciutat amb la finalitat d’informar els seus operaris.

“Malgrat que poden haver-hi errors, hem de tindre especial compte amb la conservació del nostre patrimoni”, va dir Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dos =