El TSJCV obliga ara a oferir la religió en Batxillerat

Aquesta decisió obliga a la Conselleria a incloure-la quan mai s’havia fet ni en els temps del PP

Guardar

escuela
escuela

Després de la decisió de l'ús del valencià en l'administració, el TSJCV torna a dictar una sentència mediàtica. En aquest cas, la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana obliga a la Generalitat a oferir l'assignatura de religió en segon de Batxiller.

Aquesta imposició arriba quan mai s'havia fet i és que el Conseller Marzà en la Cadena Ser ha confirmat que acataran la decisió encara que no la comparteixen però mai hi ha havia inclòs en segon de Batxiller. Aquesta decisió és una mesura cautelar motivada per un recurs presentat per l'Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals (Apprece)

En paraules de Marzà "no ha passat mai". "No ho hem canviat nosaltres, hem fet un decret de currículum que amplia, per exemple, les hores d'anglés, però que no toca res de l'anterior sobre la presència de la Religió en aqueix curs, que no n'hi havia amb l'anterior decret del PP. Mai s'havia oferit, ningú ho havia denunciat, i ara resulta que se'ns obliga a oferir-la quan ningú ho havia fet", ha reiterat.

Retirar les religions de les escoles

No obstant això, altres col·lectius i entitats reivindiquen precisament el contrari i posar fi a les religions dins de les aules. Així, la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic ha reclamat la retirada de les escoles "de totes les religions", al mateix temps que sol·licita que es duguen a terme els canvis legislatius necessaris per a aconseguir el laïcisme en l'ensenyament públic.

La pròpia Constitució Espanyola recorda que l'estat és aconfessional i per tant la inclusió d'assignatures de religió no tenen cap sentit en l'ensenyament públic. "Les escoles han de ser espais lliures i oberts a qualsevol pensament, però el culte i els ensenyaments religiosos han de donar-se en altres espais. Iglésies, sinagogues, mesquites estan per a açò, així que deixem les escoles per al que són, per a crear ciutadans i ciutadanes responsables i crítics amb el que els envolta", argumenten.

Religió no comptarà per a la nota

"Anuncie que la religió no serà computable amb efectes acadèmics", anunciava la Ministra d'Educació Isabel Celaá al principi de la seua compareixença assegurant que no tindrà cap alternativa en forma d'"assignatura espill", i confirmant la creació de l'assignatura de valors ètics i cívics centrada en "els drets humans" i les "virtuts cíviques-democràtiques" com existeix des de fa temps, segons la ministra, en altres països europeus.

Arxivat a:

Destacats