25n
25N
25N

El TSJCV ratifica el confinament dels residents del Col·legi Major Galilelo Galilei

El TSJCV ratifica el confinament dels residents del Col·legi Major Galilelo Galilei
08/10/2020 -

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat en un acte el confinament dels residents del Col·legi Major Galileu Galilei de València després del brot de Covid-19 detectat en les seues instal·lacions després de la celebració d’una festa no autoritzada.

Els magistrats entenen que aquesta mesura, acordada el passat 5 d’octubre per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a un període de huit dies naturals, “té perfecta base fàctica i cobertura jurídica”, explica l’alt tribunal valencià en un comunicat.

“La mesura és proporcionada i es decideix el confinament per un període de huit dies que no sembla excessiu atesa la situació de la qual es parteix i a la seua finalitat”, precisen.

Una vegada transcorregut aqueix termini, si fora necessari prolongar la mesura, l’administració haurà de dictar una nova resolució motivada i sotmetre-la novament a ratificació per la Sala del Contenciós del TSJCV.

La Conselleria de Sanitat va decretar el confinament dels residents del Galileu Galilei després de detectar un brot del virus Sars CoV-2 i constatar, mitjançant un garbellat massiu, un alt nombre de casos positius. L’última xifra donada d’afectats relacionats amb la residència estudiantil és de 168.

La resolució sanitària ara ratificada estableix l’aïllament preventiu de tots els residents d’aquest col·legi major, la suspensió de totes les eixides, excepte les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes, amb la finalitat d’evitar la propagació de la Covid-19.

L’acte notificat aquest dijous pot ser recorregut en reposició davant la mateixa Sala del TSJCV en el termini de cinc dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − un =

bombers