25n
25N
25N

El TSJCV ratifica l'aïllament preventiu dels residents del Ausias March pel brot

El TSJCV ratifica l'aïllament preventiu dels residents del Ausias March pel brot
03/11/2020 -

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV ha ratificat l’aïllament preventiu dels residents del Col·legi Major Ausiàs March de València, acordat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública el passat 31 d’octubre després de la detecció d’un brot de Covid-19.

Així consta en un acte de la sala, d’aquest mateix dimarts, i després de l’informe del fiscal, que no s’ha oposat a la mesura en entendre que existeix proporcionalitat de les mesures, que han sigut degudament motivades “per quan són idònies i necessàries per als fins que es pretenen”.

La resolució de la Conselleria de Sanitat acordava l’aïllament preventiu dels residents del col·legi, en la mateixa residència, per un període de huit dies naturals i fins al 18 de novembre.

La mesura implicava la suspensió de totes les eixides del centre, excepte les “estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes, amb la finalitat d’evitar la propagació de la Covid”.

L’informe de la subdirectora general d’Epidemiologia feia constar que en el centre s’havien detectat fins a eixa data 78 positius, un brot epidèmic amb una “taxa d’atac del 23,8%, la qual cosa podria indicar l’existència de transmissió comunitària”.

Per a la sala, aquest confinament té “perfecta base fàctica i cobertura jurídica ateses”, és “proporcionada” i per un període de huit dies que “no sembla excessiu atesa la situació que es parteix i la seua finalitat”. En el cas que s’haguera de prolongar aqueix període, seria necessària una nova resolució motivada i subjecta a ratificació per aquesta sala.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

25n horta sud