caixa popular

El TSJCV endureix la condemna a un maltractador que va violar a la seua parella en apreciar l'agreujant de gènere

Arxiu E.P

El TSJCV endureix la condemna a un maltractador que va violar a la seua parella en apreciar l'agreujant de gènere
09/07/2018 -

La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha elevat en un any i mig la pena de presó que haurà de complir un maltractador, que va violar i va agredir a la seua parella sentimental en apreciar l’agreujant de gènere en la seua actuació, en la qual va proferir insults i frases com que farien “el que ell volguera, que per açò estava i no servia per a una altra cosa”.

L’alt tribunal valencià estima així el recurs de la Fiscalia, aprecia l’agreujant de gènere i condemna a l’agressor a 9 anys i mig de presó per agressió sexual, lesions i maltractament, enfront dels vuit anys imposats per la secció primera de l’Audiència Provincial. A més, no podrà acostar-se a la jove, al seu domicili o lloc de treball o qualsevol altre que freqüent durant deu anys.

Així, la sala condemna al jove a nou anys de presó pels delictes d’agressió sexual i lesions, que va cometre en 2016 quan es va portar a la víctima a una caseta de camp d’una localitat de la província de València i la va forçar sexualment de forma reiterada al mateix temps que l’agredia per a véncer la seua resistència. A més, li imposa sis mesos de presó per un episodi de maltractaments que va tenir lloc mesos abans, quan va colpejar a la xica i li va partir un llavi.

La sala, en una sentència de la qual ha sigut ponent la magistrada Carmen Llombart, considera que en aquest cas és aplicable l’agreujant de gènere perquè l’agressor, de 22 anys, va actuar amb la intenció de dominar la víctima, de 20, amb la qual havia mantingut una relació de dos anys en la qual no van arribar a conviure.

Les lesions que va patir la dona, subratlla la resolució, “constitueixen una manifestació de la discriminació, situació de desigualtat i les relacions de poder entre l’acusat i la víctima () pel que si en les lesions concorre aqueixa situació de dominació, discriminació i desigualtat, amb major motiu en el delicte d’agressió sexual”.

En aquest sentit, “la conducta del condemnat es projecta sobre una dona, però no sobre qualsevol dona sinó sobre la qual havia sigut la seua parella sentimental o que havia tingut relació sentimental encara que anara sense convivència”.

La sentència afig que “la forma més aberrant de dominació és la dominació sexual sobre la qual havia sigut la seua parella”; destaca la “successió de fets esdevinguts aqueixa matinada” i “les frases proferides” per l’agressor per a finalitzar concloent l’oportunitat d’endurir la condemna per concórrer l’agreujant de gènere de l’article 24 del Codi Penal.

La primera agressió es va produir l’abril de 2016 quan el condemnat li va partir el llavi i li va posar un ull morat a la seua novia. La relació va continuar i vuit mesos després, l’home va violar en diverses ocasions, va agredir i va insultar a la jove en una caseta de camp del mateix municipi. L’agressor haurà d’indemnitzar a la víctima amb 12.000 euros per les lesions físiques i els danys morals que va patir.

La jove reclamava 200.000 euros d’indemnització pel tractament al qual havia d’estar subjecta durant almenys 25 anys a raó de 60 euros a la setmana. No obstant això, la sala entén que és ajustada a dret la de 12.000 euros concorde a la valoració dels magistrats de les proves pericials, l’informe de la Unitat de Valoració Integral de Violència sobre la Dona i la perit psicòloga.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018