25n
25N
25N

El TSJCV confirma la rescissió de la concessió de dos llocs de menjar preparat del Mercat Central

Galiana lamenta l'”assetjament judicial” patit durant tres anys que li ha portat a estar investigat i a anar quatre vegades al jutjat

El TSJCV confirma la rescissió de la concessió de dos llocs de menjar preparat del Mercat Central
27/09/2019 -

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la rescissió de la concessió de dos llocs de menjar preparat de la zona de casetes exteriors del Mercat Central de València, en considerar que l’empresa recurrent va desenvolupar una activitat no autoritzada d’elaboració d’aliments, equivalent a un bar o restaurant, la qual cosa suposava un incompliment de l’autorització concedida.

D’aquesta forma, la secció primera de la sala rebutja el recurs de l’empresa contra una sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu número dos de València, que va confirmar la decisió del regidor de Comerç de l’Ajuntament de València de denegar el canvi d’epígraf del dret de concessió de tots dos llocs, el 5 i el 7 de la zona de casetes exteriors, i no va autoritzar la seua activitat “per incompliment greu”.

La sala imposa als recurrents el pagament de les costes causades a l’administració fins a un màxim de 900 euros. La decisió encara pot ser recorreguda davant el Suprem. El tribunal rebutja, com al·legava l’empresa afectada, que s’haja produït indefensió per inadmissió de proves, igual que en el seu moment va fer en jutjat de primera instància, perquè no van acreditar que foren “imprescindibles” i són “irrellevants”.

Així mateix, constata l’incompliment de la concessió –el traspàs de la qual es va autoritzar en 2008– amb autorització per a bar i únicament amb un forn microones, quan tenia instal·lada planxa i elaborava tot tipus d’aliments, així com servia begudes, incloses alcohòliques, amb taules instal·lades i ambientació de música alta “fins i tot fins a altes hores de la matinada”.

L’administració havia acordat alçar la suspensió de l’autorització amb la condició que l’activitat s’ajustara al concedit, però els informes recollits en l’expedient van permetre comprovar que es va desenvolupar una activitat no autoritzada i aqueix incompliment determina l’extinció de la concessió.

GALIANA CELEBRA LA SENTÈNCIA

En aquest context, el regidor de Control administratiu, Comerç, Relacions amb els mitjans i Innovació i gestió del coneixement, Carlos Galiana, ha celebrat que la sentència “reconeix” que el consistori tenia “raó i aqueixa parada no complia amb les ordenances ni amb la legalitat”.

“Durant aproximadament tres anys he estat patint l’assetjament judicial per part d’una concessionària del Mercat Central a la qual decidim que calia llevar-li la parada perquè estava fent una activitat que no corresponia el que tenia permís. Aqueix assetjament m’ha portat estar imputat, quatre vegades al jutjat, diversos judicis i la persecució per part d’aquest venedor”, ha denunciat.

“Aqueixa parada està ben llevada, no estava fent l’activitat que li corresponia. Ara l’Ajuntament farà les accions per a recuperar la parada, que no estava en marxa”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + deu =