25n
25N
25N

El TSJCV condemna a un home a nou anys de presó per abusar d'una xiqueta de 12 anys en una casa okupa a València

El TSJCV condemna a un home a nou anys de presó per abusar d'una xiqueta de 12 anys en una casa okupa a València
05/08/2020 -

La sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat a un home a nou anys i nou mesos de presó per abusar sexualment d’una xiqueta de 12 anys en un habitatge ocupat a València.

El tribunal, d’aquesta manera, confirma la sentència dictada per l’Audiència de València i desestima el recurs interposat pel penat per no apreciar ni error en la valoració de la prova ni cap infracció en la determinació de la pena.

L’incident es va registrar en la matinada del 16 de desembre de 2018, en una casa ocupada de València, en la qual el condemnat va aprofitar que la víctima es trobava descansant en una habitació per a acostar-se a ella i demanar-li relacions sexuals.

La menor es va oposar i l’home la va grapejar per tot el cos, li va llevar els pantalons i la roba interior i va abusar d’ella. Per aquests fets l’Audiència li va condemnar a nou anys i nou mesos de presó com a autor d’un delicte d’abús sexual amb accés carnal comesa contra una menor de 16 anys.

Al costat de la pena de presó, li va imposar 16 anys d’allunyament i prohibició de comunicació amb la xica, a més de l’obligació d’indemnitzar-la amb 15.000 euros.

El TSJCV coincideix amb la pena i els fets relatats. Assenyala, tal com consta en la sentència consultada per Europa Press, que la conclusió de l’Audiència és “totalment lògica i coherent” amb la prova practicada durant el judici.

D’altra banda, entén que la pena imposada és adequada donada la curta edat de la menor, el fet d’estar sotmesa a tractament mèdic i tindre un coeficient intel·lectual límit, entre altres circumstàncies.

PERSISTÈNCIA EN INCRIMINACIÓ

Per a mantenir la condemna, el TSJCV recull que la víctima va relatar des del principi els mateixos fets sense modificar el relat. En aquest sentit els agents de Policia Nacional que van atestar en la vista van ratificar la mateixa versió.

“Ens trobem davant un testimoniatge creïble, coherent i amb dades de corroboració perifèrica”, afirma, i postil·la: “El relat de la víctima descriu una seqüència fàctica perfectament coherent amb el material probatori practicat en el plenari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + huit =