25n
25N
25N

El TSJCV condemna a la Generalitat a pagar indemnitzacions de 20 milions d'euros per expropiacions de Ciutat de la Llum

El TSJCV condemna a la Generalitat a pagar indemnitzacions de 20 milions d'euros per expropiacions de Ciutat de la Llum
12/09/2020 -

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat a la Generalitat a indemnitzar amb 20 milions d’euros a propietaris de terrenys expropiats per a la construcció de la Ciutat de la Llum d’Alacant, segons ha informat l’administració autonòmica aquest dissabte.

D’acord amb la informació avançada pel diari Informació, la fallada obliga la Generalitat a indemnitzar als veïns d’Agua Amarga, els habitatges de la qual van ser expropiades fa dues dècades per a construir la Ciutat de la Llum.

El director de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, ha lamentat, en declaracions remeses als mitjans, que “la fallada augmenta el cost de les expropiacions que va realitzar l’Executiu de Zaplana en 20 milions, fins a sumar 60 milions” i, per tant, “els valencians hauran d’afrontar una nova factura de 20 milions en el pitjor moment, com més es necessiten els recursos per a la recuperació econòmica postcovid i per a la sanitat”.

Rodes ha destacat que aquesta nova sentència “eleva a 400 milions el forat de la gestió del PP a la Ciutat de la Llum d’Alacant”, durant l’etapa de govern de l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana.

“Aquesta operació del PP amb uns terrenys en primera línia marítima d’Alacant costarà a tots els valencians 60 milions d’euros a més de perdre bona part del sòl de més valor”, ha insistit.

El director de SPTCV ha recordat que “en 1999 Zaplana va expropiar els terrenys” i “sobre ells va construir un gran complex cinematogràfic”. “En 2015, quan va arribar el Consell de Ximo Puig, l’activitat estava paralitzada per Brussel·les i l’explotació anul·lada pel Tribunal Suprem”, ha relatat.

“La pregunta és: Quedava alguna cosa? Sí. Quedava una anotació comptable de 380 milions, als quals ara cal sumar 20 més i restar terrenys. En total, 400 milions. És la reconeguda capacitat de gestió del PP”, ha criticat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =