25n
25N
25N

La Romana acull la Trobada de les Valls del Vinalopó

La Romana acull la Trobada de les Valls del Vinalopó
06/05/2019 -

La localitat de La Romana va acollir diumenge 5 de maig la Trobada d’Escoles en Valencià amb una gran participació dels centres de la comarca de les Valls del Vinalopó. Una despertà, a les 9.30 hores, iniciava les activitats amb el lema genèric “Som i serem paraules” per homenatjar al lexicògraf Francesc Ferrer i Pastor, a qui estan dedicades les trobades d’enguany.

A les 10.00 hores s’iniciava la cercavila de la XXII edició de la Trobada amb la participació de les comunitats educatives i de les associacions locals, que han participat activament en la celebració de la festa per la llengua organitzada per la Coordinadora de Terres del Vinalopó d’Escola Valenciana, l’escola de la Romana i l’Ajuntament.

La presidenta de la coordinadora, Imma Garrigós, ha destacat la implicació de totes les entitats locals i centres educatius “en una comarca que es nota que té voluntat i espenta pel valencià, que treballa per normalitzar la nostra llengua i on es nota que s’aprecia el valencià”. “Som conscients que nosaltres hem de sumar sempre. La il·lusió compartida és el fruit del ferm compromís de defensa de les nostres tradicions. La llengua és el nostre patrimoni a més preuat i, com a tal, l’hem de protegir, l’hem d’estimar i també l’hem de fer créixer”.

Al llarg del matí s’han desenvolupat els tallers, a més de dos actes destacats, com el lliurament dels Premis Sambori, i el lliurament dels premis de dibuix per il·lustrar el cartell de la Trobada comarcal. Posteriorment al dinar, els actes van cloure amb el concert del grup Tres fan ball.

La setmana vinent, serà el torn de les trobades a l’Alcúdia de Crespins a la Costera, i a Sella a la Marina Baixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 12 =

museo prehistoria