Un mar de cultures en Mostra Viva del Mediterrani

11/10/2018 -

La Mostra Viva del Mediterrani segueix immersa en la programació amb actes per a tots els públics. Aquest dimecres ha inaugurat la Trobada de la Música del Mediterrani, punt de trobada per a artistes de tots els racons del nostre mar. Per a la inauguració, Elena Ledda va ser l’encarregada amb un concert carregat d’emocions on s’ha enaltit la figura del Mar Mediterrani com un punt de trobada de cultures i no de morts i crisis com la que vivim en aquests temps amb els refugiats.

Per la seua banda, el President d’Honor de l’Associació Ciutadana Mostra Viva del Mediterrani, Vicent Garcés, va reclamar per a València “tornar a ser punt de trobada i ciutat de fusió cultural entre els països de les dues riberes”. Hui prendré el relleu la cantant turca Cigdem Asla que tornarà a delectar als assistents en el Palau de la Música de València.

El Circ, un altre gran protagonista de Mostra Viva

La Mostra Viva del Mediterrani torna un any més, en estreta col·laboració amb Valencirc, a convertir els Jardins del Palau en una gran pista de circ on es donaran cita algunes de les companyies més avantguardistes de la disciplina a fi que públic de totes les edats gaudisca dels últims espectacles d’alguns dels pallassos i acròbates professionals de la conca mediterrània amb més presència en el circuit europeu. En l’edició de 2018, hi haurà actuacions en horaris de matí (12:00 hores), vesprada (18:30 hores) i nit (22:30 hores) durant els dos pròxims caps de setmana. Les actuacions tindran com a escenari els jardins del Palau de la Música.

El cicle d’Arts del Carrer començarà el divendres 12 a la vesprada amb l’espectacle “Ambre”, de la companyia BotProject, que efectuarà un recorregut per l’evolució del món del circ a través dels ulls de Paco i Antonio, dos immigrants de la València rural. La nit del mateix diumenge, Federico Menini “El Fedito” crearà un espai on desafiarà a la gravetat en el marc de “Oyun”, projecte personal d’aquest pallasso d’origen argentí amb més de 15 anys d’experiència.

Arts del Carrer continuarà el dissabte 13 d’octubre a la vesprada de la mà de Finestra Nou Circ amb el seu espectacle “Memphis Rock & Cirk”, on el Rock & Roll dels 50, les acrobàcies i l’humor es donen la mà en un entretingut xou per a tots els públics. Ja de nit, la companyia napolitana Elefanti prendrà el testimoni amb la “Nit de Foc”. El diumenge a les 18:30, la companyia mallorquina Circ Bover prendrà els Jardins del Palau amb “Vincles”, que combina acrobàcies i equilibris impossibles.

Serà el divendres 19 d’octubre a la vesprada quan els malabars i l’humor tornen a fer acte de presència als peus del Palau de la Música amb la companyia romanesa PARADA Circ Social, que mostrarà el que va anar el seu primer espectacle. PARADA repetirà l’endemà en el mateix horari amb una altra actuació sota el títol “Un nas roig contra la indiferència”. En tots dos espectacles es comptarà amb la presència inestimable del seu fundador Miloud Oukili. Li seguirà ja entrada la nit el valencià Eddy Eighty que complirà el seu somni de portar la música dels vuitanta al món del circ en el seu projecte “The Power of the 80’s”.

El diumenge 21 d’octubre tancarà el cicle la productora Asaco produccions amb dos espectacles: “Tanc Gurugú” i “Germans Saquetti”, en horaris de matí i vesprada respectivament.

A més, els dies 12, 13 i 20 d’octubre se celebraran tallers en el mateix escenari des de les 11 del matí, oberts al públic en general, en els quals Finestra Nou Circ ensenyarà a adults i xicotets com construir i utilitzar materials de circ d’una forma senzilla i pedagògica. El diumenge 14 a la mateixa hora tindran lloc les Olimpíades de Circ, on es podrà posar en pràctica l’aprés en una competició trepidant.

L’ampliació de les activitats d’Arts del Carrer per a aquesta edició de Mostra Viva del Mediterrani evidencia l’ambició de l’organització del festival per portar la cultura al carrer, així com fer partícips als ciutadans amb una àmplia oferta d’espectacles i tallers didàctics.

Mostra Educativa en el MuVIM

La Mostra Educativa torna enguany al MuVIM i alternarà activitats entre setmana per a col·legis, que han penjat ja el cartell de “complet”, i altres obertes al públic durant els festius i caps de setmana. Així, de la mà de Lluminària Educació, tant xiquets com a pares podran investigar des dels orígens del cinema fins a cercar tresors o crear les seues pròpies històries. Totes les activitats de Mostra Educativa seran gratuïtes i en horaris de matí (11:30) i vesprada (18:00).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou