caixa popular

Desenes de muixeranguers es reunixen a Torrent

Quatre colles, un grup de danses aragonés i la colla amfitriona, emocionen els assistents amb les seues figures i els seus balls tradicionals

Desenes de muixeranguers es reunixen a Torrent
09/07/2018 -

Dissabte a la vesprada els carrers de Torrent s’ompliren de festa, cultura i tradició amb la IV Trobada de Muixerangues. Prop de 350 persones assistiren a este esdeveniment, organitzat per la Muixeranga La Torrentina, i en el qual van participar i van actuar colles vingudes de diferents llocs com la Muixeranga d’Alginet, la Muixeranga de la Plana, la Muixeranga el Campello i la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina.

L’alcalde Jesús Ros, i la regidora de Cultura, Susi Ferrer, amb altres membres de la corporació municipal reberen els participants de la trobada a la porta de l’Ajuntament i allí els muixeranguers ja alçaren algunes figures. L’acte començà amb una cercavila de les colles participants des de la plaça de les Corts Valencianes per a entrar a la plaça de la Torre. La regidora Susi Ferrer donà la benvinguda als participants, molts d’ells xiquets i xiquetes, i agraí “la presència i el treball de tantes persones per la recuperació de les tradicions valencianes”.

La música, part fonamental de la Muixeranga, no faltà en esta trobada. Hi participaren les colles de tabaleters i dolçainers El Rossejat, l’Agrupació de dolçainers El Cercle de Torrent i l’ Escola de dolçaina i tabal Honorat Gil d’Alfarb. A més, la nota de color la posaren els balladors de la localitat aragonesa de Tauste que, a més d’executar alguns danses tradicionals, alçaren torres humanes.

En acabar, la presidenta de la Muixeranga La Torrentina, Marisa Esteve, donà a les colles participants en la trobada un detall en record per la seua presència a la capital de l’Horta Sud.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 2 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC