25n
25N
25N

Tró de bac per a iniciar les falles de la mà de la Burjadespertà

La Penya El Coet organitza la primera edició d’aquesta Burjadespertà que farà vibrar als amants de la pólvora

Tró de bac per a iniciar les falles de la mà de la Burjadespertà

Burjassot despertarà demà diumenge al ritme de la I Burjadespertà. El so del tró de bac, l’olor de pólvora i la música farà vibrar els carrers i el cor de Burjassot. La Penya El Coet, amb la col·laboració de l’Agrupació de Falles de Burjassot i la Regidoria de Falles de l’Ajuntament, organitza este esdeveniment pirotècnic amb el qual comença la setmana fallera. “La Penya es va fundar en 1995, abans érem uns quants amics als quals els encantava la pólvora i les tradicions. Esta serà la primera vegada que organitzem una despertà d’esta magnitud i esperem que no siga l’última. La idea de fer-la va sorgir perquè pensem que la tradició de la despertà s’està perdent i usar el tró de bac és per a mantenir viva una de les tradicions i l’originalitat d’este acte”, assenyala Enrique Coll, president de la Penya El Coet.

7.30 del matí, Plaza de la Concòrdia. Allí es concentraran els amants de la pólvora i el soroll dels petards. Serà el moment en el qual la Penya El Coet repartisca els tró de bac. “La Penya repartirà entre 2 i 3 caixes de tró de bac a cada participant inscrit. El que no s’haja inscrit però vulga anar dins del recorregut haurà de ser acreditat per endavant. El que ningú podrà portar petards de fora”, comenta el president de la Penya El Coet. A les 8 del matí, com és tradicional en la setmana fallera, començarà la I Burjadespertà pels carrers de la població. El recorregut preparat per a l’ocasió serà el que va des del carrer Colón fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament. Tots els participants, tant xiquets com a majors, hauran de tenir el certificat emés per la Conselleria, el Curs Reconegut com a Expert (CRE) en la modalitat despertà i recordar que està prohibida la presència de menors de 18 anys durant el recorregut assignat al seu efecte per al tret del tró de bac.

Els més xicotets (de 8 a 17 anys) començaran el seu recorregut a l’altura de l’encreuament amb el carrer Primavera i el material usat seran bombetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 4 =