25n
25N
25N

El Trio Iturbi torna al Palau amb Beethoven i la modernitat

El Trio Iturbi torna al Palau amb Beethoven i la modernitat
09/02/2019 -

El Trio Iturbi torna demà diumenge a la Sala Rodrigo del Palau de la Música, per a interpretar i dins del cicle «Cambra al Palau», el primer concert de la seua sèrie «Beethoven i la modernitat». Es tracta d’un recital amb un programa en el qual es podrà escoltar tres obres mestres per a cambra com són el Trio en re major núm. 1 «Geistertrio» de Ludwig van Beethoven, el Trio núm. 1 en do menor de Dmitri Xostakóvitx i el Trio núm. 2 de Joaquín Turina. El Trio Iturbi està format pel violinista Fernando Pascual, el violoncel·lista Jorge Fanjul i el pianista Óscar Oliver. Prèviament, l’actor Tonino Guitian presentarà el concert al públic assistent.

«Beethoven i la modernitat» és la seqüela del seu projecte anterior, «Beethoven 1-13», que es va desenvolupar a la mateixa Sala Rodrigo de l’auditori valencià. En esta ocasió, s’aborda música escrita per Beethoven en la seua etapa de maduresa, després d’una profunda crisi existencial causada fonamentalment per la seua sordera. Són trios escrits entre 1808 i 1811, en ple Romanticisme literari i en el context polític d’una Viena en guerra contra Napoleó. Música, en definitiva, moderna que combinen i contrasten amb música d’entreguerres.

El Trio Iturbi naix fa aproximadament tres anys a partir d’altres agrupacions anteriors, en les quals compartixen unes inquietuds i reptes musicals que els portaran a desenvolupar este nou i il·lusionant projecte musical. Els tres membres han iniciat la seua marxa a través d’un dels repertoris més consistents, exigents, tècnics i apassionan ts que els ha portat a actuar a ciutats com Sion, Colònia, Weimar, Achen i altres ciutats franceses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − quatre =

bombers
CCCC
Valencia activa