'Tresors de la Diputació' es podrà visitar els festius de Setmana Santa i Pasqua

Guardar

'Tresors de la Diputació' es podrà visitar els festius de Setmana Santa i Pasqua

L'exposició ‘Tresors de la Diputació. Art al Palau dels Scala’, que ha rebut ja més de 5.000 visites des que es va inaugurar el passat 7 de març, podrà visitar-se de manera gratuïta durant els dies festius de Pasqua, això és, del 19 al 22 i del 27 al 29 d'aquest mes d'abril. Amb obres de grans mestres com Sorolla, el Genovés, Miró i Kandinsky, entre altres destacades figures, la mostra exhibeix part de les joies artístiques que conformen el patrimoni de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats.

Aquesta selecció estarà oberta al públic en el Saló de Reines o Respecte de la corporació provincial fins al mes de juny tots els caps de setmana i festius, amb excepció de l'1 de maig, en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. Amb obres d'Equipo Crónica, Manolo Valdés, Yturralde, Sempere, Millars o Ángeles Marco, la Diputació ha convertit el Saló de Reines en una sala d'exposicions, on exhibeix prop de 40 peces de diferents corrents, des de la tradició fins a l'avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics.

Aquesta iniciativa suposa un pas més en la democratització d'aquests tresors que es va iniciar amb la creació de l'Oficina Tècnica de Restauració, Investigació i Difusió del Patrimoni Artístic, en la present legislatura. En l'actualitat hi ha al voltant de 200 obres “rodant pels municipis valencians”, segons el comissari d'aquesta exposició, Salva Calabuig. I és que la Diputació apropa el seu patrimoni a les comarques amb altres mostres, com són ‘Memòria de la Modernitat’, que ara es troba a Sagunt després d'acumular prop de 50.000 visites en el seu pas per Requena, Gandia, Alzira i Ontinyent, o ‘Dones en Marxa, situada al Castell d'Alaquàs.

Indumentària valenciana

De manera paral·lela, el Palau dels Scala acull l'exposició ‘Les comarques valencianes i la seua indumentària’ fins al 30 d'abril. Aquesta mostra inclou una vintena de peces de València i les seues comarques, des de l'Horta fins a La Safor, passant pel Camp de Morvedre i La Ribera, així com vestits típics de les zones d'interior, com són Els Serrans, Requena, la Vall d'Albaida, el Camp de Túria, la Vall d'Aiora o la Foia de Bunyol.

Es tracta d'una col·lecció que també pot visitar-se de forma gratuïta els caps de setmana i festius, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, i pertany a la valenciana Victoria Liceras, metgessa de professió, que porta més de 40 anys col·leccionant peces d'indumentària tradicional valenciana. Liceras compta en la seua col·lecció amb més de 2.000 vestits i accessoris originals, sobretot dels segles XVIII i XIX, així com altres dissenys de moda internacional que ajuden a entendre l'origen de la vestimenta que hui dia continuem veient en les festes de les nostres ciutats i pobles.

Destacats