25n
Orgull
Orgull

Tres homes i dues embarassades, els cinc casos sota sospita de listeriosis en la Comunitat Valenciana

AESAN

Tres homes i dues embarassades, els cinc casos sota sospita de listeriosis en la Comunitat Valenciana
27/08/2019 -

Els cinc casos sota sospita de listeriosis en la Comunitat Valenciana corresponen a tres homes i dues dones embarassades. Tres són de la província de València i dues d’Alacant, segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

Les dades de què disposa la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat Valenciana reflecteixen aquest dimarts que hi ha cinc casos en investigació per simptomatologia compatible amb listeriosis després d’haver comunicat en els seus centres de salut haver consumit carn ‘mechada’ a Andalusia, sense saber l’origen i marca del producte.

Davant aquests casos, Salut Pública activa el protocol corresponent que consisteix en la realització d’una analítica i posteriorment un coprocultiu per a corroborar el resultat final, del qual s’informarà una vegada siga definitiu.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ja va indicar aquest dilluns que la Comunitat “no té cap risc“, ja que la carn afectada no s’ha introduït ni comercialitzat a la regió.

No obstant això, sí que hi ha hagut persones, en concret una dotzena, que han acudit als seus centres de salut perquè han estat a Andalusia i han consumit carn ‘mechada’, encara que sense saber la marca, perquè els realitzaren anàlisi. D’aqueixos 12 casos, cinc ja han sigut descartats i en dos no es van arribar a fer les analítiques en remetre els possibles símptomes. Per tant, queden cinc en els quals s’està pendent de rebre els resultats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − deu =