25n
25N
25N

Tres dies per a una possible solució

Malgrat haver desconvocat els dos primers dies de vaga, l’estiba manté el del dia 10 com a vaga

Tres dies per a una possible solució

De moment no passa res, ahir dilluns s’hauria d’haver paralitzat el treball en el Port de València per la vaga d’estibadores que havia convocat, no obstant això, la d’ahir no va ser una jornada d’aturs i, previsiblement, la de matí tampoc doncs els sindicats van desconvocar els dos primers dies de vaga segons el seu comunicat per “la impossibilitat que el decretazo del Govern vaja cap avant” perquè els principals sindicats van treballar amb els grups parlamentaris de l’oposició (Ciutadans, Podem i Partit Socialista) “perquè no donaren el seu suport en el Congrés a les maniobres del ministre De la Serna i José Llorca”.

Amb este moviment, els sindicats pretenen que el Govern negocie la reforma de l’estiba i no ho faça per reial decret. No obstant això, els aturs per al divendres 10 segueixen en peus doncs el dia anterior, el 9, el Ministeri de Foment presentarà el Real Decret per a la seua convalidació en el Ple del Congrés. La reforma ve donada per sentència del 2014 del Tribunal de Luxemburg que va obrir una bretxa en el model actual per considerar que vulnerava les normes europees de lliure competència. Des de fa tres anys, l’Estat espanyol està pagant una multa, per cada dia d’incompliment de la sentència, la qual cosa enguany ascendirà els 21 milions d’euros. Per això, el Ministre Íñigo de la Serna vol portar avant la reforma sí o sí i a més compta amb el beneplàcit de la Comissió Europea i de la Comissària de Transports, Violeta Bulc, que estos dies està de visita en el nostre país.

No obstant això, la sola amenaça de vaga ja perjudica l’economia i així ho assenyalen des de la patronal que manifesta el perjudici que pateixen “tant en la imatge com en la competitivitat dels ports espanyols amb el desviament de tràfics irrecuperables. A més s’estan patint mesurades de pressió en algunes terminals i ports, amb ritmes lents de treball i vagues il·legals” assenyalaven des de Anesco.

De fet, el Port de València fa mesos que perd competitivitat perquè fa temps que treballa de forma rellentida i l’activitat descendeix entorn del 35% en els últims mesos. Bucs desviats, menor moviment de contenidors… però no solament el Port i els bucs pateixen sinó que els transportistes que el seu treball depén del moviment del Port podrien acumular pèrdues de fins al 25%. Com a dada assenyalar que a la fi del mes de febrer eren 17 els vaixells que s’havien desviat. De fet, les empreses portuàries calculen que, sumant les jornades de marxes lentes, el deterioro econòmic estarà entorn dels 2,5 milions d’euros al dia.

Encara queda tres dies perquè es paralitzen els ports, tres dies en els quals que patronal, sindicats i Ministeri hauran de posar-se d’acord per a solucionar el ‘conflicte’ de l’estiba que està provocant maldecaps i pèrdues a més d’un sector de l’economia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 10 =