25n
25N
25N

Tres detinguts per robar 14 bateries de camions en polígons de València i Castelló

Guàrdia Civil

Tres detinguts per robar 14 bateries de camions en polígons de València i Castelló
30/04/2019 -

La Guàrdia Civil ha detingut a dues dones i un home de 29 i 40 anys per presumptament sostraure un total de 14 bateries de camions valorades en més de 10.000 euros en polígons de les províncies de València i Castelló.

L’operació ‘Olipo’ va arrancar quan l’Equip ROCA de Sagunt (València) va tindre coneixement del robatori de dues bateries de camió en la localitat valenciana de Benifairó de les Valls, informa l’institut armat en un comunicat.

En diverses inspeccions en ferralleries de la demarcació, els agents van localitzar una venda de huit bateries. Entre elles estaven les sostretes en la localitat, ja que l’amo va aportar en la denúncia el número de sèrie.

Els presumptes autors havien venut altres sis bateries el dia anterior de forma il·legal, per la qual cosa els investigadors es van centrar a buscar altres perjudicats i a identificar als lladres.

A Sagunt i Borriana (Castelló) van localitzar a cinc i set afectats, respectivament, pel robatori de bateries. Alguns dels propietaris les havien marcat amb pintura o part de la seua matrícula, la qual cosa va facilitar la cerca.

Per a cometre els robatoris, els sospitosos recorrien les esplanades dins dels polígons, on solien aparcar els camions. Quan tenien controlada la zona, les dones se situaven a prop per a vigilar mentre l’home forçava el cofre que protegia les bateries. Després les venien en ferralleries pròximes, a nom d’elles.

Una vegada identificats, els tres presumptes autors van ser arrestats per 16 delictes de robatori de bateries de camions. Es tracta de dues dones i un home, tots veïns de Sagunt i de nacionalitat espanyola.

Amb la seua detenció s’han esclarit robatoris a Sagunt, Benifairó de les Valls i les localitats castellonenques de la Vall d’Uixó, Sogorb i Viver. La Guàrdia Civil ha recuperat 14 bateries valorades en més de 10.000 euros, després del que les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Sagunt.

Aquest operatiu se suma a les actuacions de la Benemèrita per a esclarir fets delictius relacionats amb explotacions agrícoles a la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + catorze =

museo prehistoria
museo prehistoria