25n
25N
25N

Tres detinguts per estafar més de tres milions d'euros amb lloguers vacacionals

L’organització va obrir 125 comptes bancaris, va utilitzar 20 identitats falses i es calcula que hi ha més de 1.500 afectats

Tres detinguts per estafar més de tres milions d'euros amb lloguers vacacionals
14/09/2019 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a tres persones de 31 i 39 anys acusades d’estafar més de tres milions d’euros amb lloguers vacacionals. L’organització va obrir 125 comptes bancaris, utilitzant 20 identitats falses on s’han ingressat aqueixos més de tres milions pertanyents a més de 1.500 afectats.

En l’operació, explica la Prefectura Superior en un comunicat, s’ha realitzat un registre domiciliari en el qual s’han intervingut 78 telèfons falsos, un ordinador, 11.600 euros i diversa documentació i s’han bloquejat, en diversos comptes, fons per un valor de 51.000 euros.

Les investigacions van començar el mes de maig, en tindre coneixement els agents de les irregularitats percebudes per una entitat bancària en diversos comptes d’una persona.

Durant les perquisicions, la policia va esbrinar que la persona que havia obert els comptes, utilitzava identitats falses i en elles rebia nombroses transferències fraudulentes tant nacionals com internacionals, pel que sembla de lloguers vacacionals.

Posteriorment, els agents van detectar la presència de més persones implicades dedicades a les estafes massives, que es dedicarien a traure diners en caixers automàtics i localitzaven en diferents plataformes de lloguer, anuncis d’immobles per a copiar les seues fotos i publicar-los amb altres referències.

Els policies també van esbrinar que els comptes estaven obrint-se pel sud de la província de València, i van ser detingudes dues persones quan intentaven obrir un compte bancari a Gandia. Posteriorment es va detectar la presència a València d’una altra persona integrant del grup, encarregada de realitzar els reintegraments en caixers automàtics, per la qual cosa va ser detinguda.

Així mateix, es va practicar un registre en un domicili d’Oliva, on van intervenir 78 mòbils falsos, que eren venuts en plataformes d’Internet com a autèntics, així com 11.600 euros, un ordinador i diversa documentació.

Els investigadors han pogut saber que els detinguts, d’origen romanés, havien obert 125 comptes bancaris, utilitzant 20 identitats falses on han ingressat més de tres milions d’euros, que després de l’anàlisi que s’està realitzant de les mateixes es pot deduir que hi ha més de 1500 afectats.

MODUS OPERANDI

El modus operandi en aquests fets delictius consisteix en, una vegada les persones interessades en els immobles es posen en contacte amb els supòsits arrendadors, aquests els envien enllaços simulant ser pàgines web reals i una vegada la víctima està convençuda, se’ls proporciona un número de compte per a realitzar l’ingrés de la mensualitat més la fiança. Quan els delinqüents tenen en el seu poder els depòsits de les víctimes, tallen tota mena de contacte amb elles.

Per a dur a terme aquestes estafes, s’empren el que es denominen “muleros” que després de rebre les transferències del lloguer vacacional, posteriorment, retiren les quantitats o proporcionaven a un altre component de l’organització una targeta bancària i el pin per a extraure els diners en un caixer. Aquestes persones, a canvi d’una quantitat de diners i utilitzant documentacions falses, s’encarreguen d’obrir nombrosos comptes bancaris per a rebre les transferències de les víctimes.

La Policia continua les investigacions per al total esclariment dels fets, així com la possibilitat d’aparició de noves víctimes. Els detinguts, sense antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =