Trenzano declara "tranquil" davant el jutge per ajudes al valencià i veu la causa una "estratègia per erosionar" del PP

Trenzano declara "tranquil" davant el jutge per ajudes al valencià i veu la causa una "estratègia per erosionar" del PP
09/07/2019 -

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, s’ha mostrat “molt tranquil” aquest dimarts després de declarar davant el jutge que investiga, en una causa iniciada arran d’una querella del PP, una suposada falsedat documental per suposadament mentir quan va assegurar que s’havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides a dos empreses “vinculades a la família del president de la Generalitat, Ximo Puig”.

Així ho ha manifestat aquest dimarts després de declarar davant el Jutjat d’Instrucció 9 de València aquest alt càrrec de la Conselleria d’Educació, que ha afirmat que aquesta causa “forma part d’una estratègia del PP per a erosionar”.

Els ‘populars’ van presentar una querella, firmada per la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, contra Trenzano en considerar que aquest havia “mentit” en dir que s’havien fiscalitzat subvencions atorgades a Mas Mut Produccions i Comunicació dels Ports que, segons el PP, “han rebut més de 400.000 euros en subvencions des del 2015 per a ajudes al foment del valencià sense cap tipus de control”.

En un primer moment, el Jutjat d’Instrucció número 9 de València va decidir sobreseure el procediment en entendre que les manifestacions de Trenzano havien d’enquadrar-se “en l’àmbit de les declaracions amb caràcter polític, administratiu i més propi de la disputa política”, el fòrum de la qual de tractament és la jurisdicció contenciós-administrativa.

No obstant açò, la Secció Quarta de l’Audiència Provincial, després d’estudiar el recurs d’apel·lació presentat pel PP, va decidir revocar l’arxiu i ordenar la continuació de la causa.

Trenzano ha rebutjat fer declaracions als mitjans a la seua arribada als jutjats, quan passaven uns minuts de les 09.00 hores. A la seua eixida, després d’una declaració d’una mica més d’una hora, sí ha atès els periodistes que l’esperaven les portes de la Ciutat de la Justícia de València, encara que ha advertit que “per respecte a l’Administració de Justícia” no anava a fer comentaris sobre la seua declaració.

Sí ha assegurat eixir “molt tranquil” de la seua compareixença davant el jutge i ha denunciat que aquest procediment “forma part d’una estratègia del PP per a erosionar” en primer lloc a ell mateix, i a més “a la Conselleria d’Educació i al Govern” valencià.

Així, únicament ha afegit: “He donat totes les explicacions, les mateixes que he pogut donar en Les Corts Valencianes en la meua compareixença, en el Tribunal Superior de Justícia i en totes les respostes que hem traslladat per escrit a la diputada del PP”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 17 =

sagunt a escena 2019
turismo salou