25n
25N
25N

La primera agència d'ocupació per a combatre la desigualtat laboral de les dones està a València

Més del 60% de les persones desocupades són dones

La primera agència d'ocupació per a combatre la desigualtat laboral de les dones està a València
17/01/2019 -

La primera agència de desenvolupament local, en tota Espanya, dirigida a combatre les desigualtats que pateixen les dones en el mercat laboral està a València. Sota la plataforma ‘Treballem Iguals’, València Activa presenta aquest nou projecte, amb perspectiva de gènere, que centrarà els seus esforços no solament a aconseguir que les dones puguen accedir a un lloc de treball en condicions òptimes, sinó que les dones que ja estan treballant, i vulguen una millora d’ocupació, puguen fer-ho a través de les eines que ofereix aquest projecte pioner.

“Durant tres anys, València Activa ha posat en marxa projectes dirigits a ajudar els col·lectius amb més dificultats per a accedir al mercat laboral: menors de 30 anys, majors de 50 i aturats de llarga durada. Ara, és el moment de centrar-nos també en les dones per a combatre una desigualtat que existeix, com ens mostren les dades”, ha assenyalat Sandra Gómez, regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de València.

I és que, d’acord amb els últims informes de Labora, en 2018, el 62% de les persones desocupades van ser dones. A més, dels contractes realitzats durant l’any passat, només el 10% dels contractes indefinits van ser per a les dones, enfront del 90% que es van realitzar als homes. Quant al tipus de jornada, les últimes dades mostren que el 60% de contractes a jornada parcial es van realitzar a les dones, enfront del 40% dels homes.

En aquest sentit, Gómez ha explicat que “les dones no solament tenim més dificultats a l’hora d’accedir a un treball, sinó que quan ho fem, el fem amb una major precarització”. Així mateix, ha ressaltat que “de les 15.000 persones que s’han inserit en el món laboral, tan sols 5.000 han sigut dones“.

D’aquesta manera, mitjançant la plataforma ‘Treballem Iguals’, es pretén combatre quatre problemes principals: la desocupació en les dones; la precarització en el treball; l’exclusió social, centrant esforços en els col·lectius de dones amb més dificultats, com les víctimes de violència de gènere o dones que provenen d’entorns desestructurats; i, finalment, el sostre de cristall per a ajudar a totes eixes dones que volen accedir a càrrecs directius.

Per descomptat, també es reservarà un espai per a les dones emprenedores amb la posada en marxa d’un paquet formatiu i d’orientació específic per a totes aquelles que vulguen emprendre un negoci.

Tal com ha explicat la regidora d’Ocupació, “aquest servei es durà a terme en els 13 centres de ‘Barris per l’Ocupació’, en els quals s’implantarà una Unitat d’Igualtat Laboral. Per a això, comptem amb un pressupost de 400.000 euros per a 2019, i pretenem arribar a 1.600 dones”. Els requisits per a formar part d’aquest projecte són: estar empadronada a València; estar inscrita a València Activa; i estar inscrita en el Servef com a demandant o millora d’ocupació.

“Quan hi ha veus que no consideren necessari fer polítiques basades en la igualtat, nosaltres enfortim la lluita contra la desigualtat de gènere. Volem que les dones no es troben amb barreres per a ser el que vulguen ser pel simple fet de ser dona”, ha conclòs Sandra Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =