Treballada victòria davant el Herbalife Gran Canària (75-84)

Els de Pedro Martínez sumen la seua segona victòria de la temporada abans de l'estrena en l'Eurocup

1617_HGC-VBC (9)

El València Basket va arribar a la seua jornada de descans amb una treballada victòria davant el Herbalife Gran Canària (75-84). El conjunt valencià aconsegueix el seu segon triomf de la temporada en una pista que, a pesar que se li dóna de meravella, sempre ha sigut complicada. De les tres jornades que es porten disputades, els de Pedro Martínez han guanyat les dues trobades com a visitants (Tecnyconta Zaragoza i Herbalife Gran Canària) i ha perdut en la Fonteta davant el 'totpoderós' Reial Madrid. L'equip taronja disputarà aquest pròxim dimecres a partir de les 19.00 hores a casa el seu primer partit de l'Eurocup davant el ratiopharm Ulm.

L'encontre d'ahir davant el conjunt insular va estar marcat pel domini valencià en el marcador, que no així en el joc. L'equip de Luis Casimiro va estar ficat en tot moment en partit i va imposar una defensa que el València Basket va aconseguir trencar gràcies a la qualitat dels seus jugadors i al fet de conservar la calma i el cap en els moments de baixó. La trobada es va decidir finalment en l'últim quart quan els de Pedro Martínez van assestar el colp de gràcia al conjunt canari. Cal assenyalar que el més destacat de la vesprada van ser les dobles figures de Luke Sikma (14-10) i l'encert de Sant Emeterio (14 punts), a més que Rafa Martínez va aconseguir els 300 partits de Lliga Endesa amb el València Basket.

Pedro Martínez va començar el partit confiant en el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Luke Sikma, anotant les dues primeres cistelles del partit, el triple de Sant Emeterio i dos tirs lliures de Dubljevic van posar al València Basket per davant en el marcador (2-9 min.3). Un triple de Rafa va estirar el parcial fins al 0-8 i l'avantatge fins al 2-12, encara que Hendrix va assumir el protagonisme ofensiu i va tallar el parcial. Va ser a la fi d'aquest primer quart quan va debutar en la Lliga Endesa vestit amb la samarreta taronja (ahir amb l'equipació negra) Joan Sastre. Vives va assumir el comandament i una assistència seua culminada en cistella per Pierre Oriola portava a Luis Casimiro a parar el partit amb 9-20 en el marcador. Kuric, Oliver i Pasecnics van liderar una reacció local que finalment va arribar al final del primer quart amb 18-22 en el marcador.

A l'intermedi es va arribar amb tan sols un punt d'avantatge (36-37) doncs el joc interior groc va començar a fer-se gran en els dos costats de la pista i Kuric va aprofitar els moments en els quals als valencians no els entrava res per a empatar el partit a 24. Va ser llavors quan va aparéixer Sato per a trencar la sequera amb un triple i Dubljevic va trobar a Sikma sota l'anell per a greixar una mica l'ofensiva taronja. La connexió Diot-Sikma va parar el bon moment ofensiu de Rabaseda, però Hendrix i Planinic van posar un per damunt als seus però Diot quasi sobre la botzina va tornar a posar als taronges per damunt en el marcador.

Reprès el joc van ser O´Neale i McCalebb els encarregats de posar per davant a l'equip groc per primera vegada, però l'encert de Sikma i Rafa Martínez va fer que els de Pedro Martínez tornaren a dominar en el marcador. Sant Emeterio en una acció individual, un triple de Diot i un contraatac culminat per Sikma van donar aire als taronges (42-48 min.24). Va ser el mateix Diot el que va posar un parcial de 2-10 favorable a l'equip valencià amb un 2+1. Dues cistelles consecutives de Dubljevic va posar el marcador en 47-55, cosa que va fer que Casimiro va parar el partit amb l'objectiu de reorganitzar als seus. De retorn, Hendrix va culminar amb dues cistelles seguides però un triple d'Oriola i un altre de Sastre van respondre al 2+1 de Pasecnics. Amb deu minuts per jugar el marcador es parava en 57-61.

L'últim quart seria el que donara la destralada final al Herbalife Gran Canària. El conjunt local havia aguantat bé els arreons ofensius del conjunt taronja però les ganes dels de Pedro Martínez i la seua qualitat es van deixar notar per a adjudicar-se el triomf i deixar el caseller de l'equip groc sense victòries. Oriola i Vives van ser els encarregats d'iniciar anotant en aquests últims deu minuts. Vives després d'un robatori de pilota i Sikma després d'un rebot ofensiu mantenien set a dalt a l'equip taronja. A 6:30 per al final, Casimiro es va veure obligat a parar el partit per a trencar la ratxa que havia portat el marcador a 63-73. Un triple de Pasecnics va trencar el parcial, però Sato des del tir lliure i la defensa taronja mantenien nou a dalt al seu equip que a poc a poc s'anava afermant en la victòria a pesar dels esforços dels locals per a evitar-ho. Planinic posava el 71-78 mancant dos minuts i mig per a acabar però Dubljevic li va traure personal en l'acció següent i no va fallar des de la línia. Després, una cistella de Sant Emeterio posava el +11, un rebot ofensiu i una nova cistella de Sant Emeterio van certificar la segona victòria deixant el marcador en el definitiu 75-84.

75 - Herbalife Gran Canaria (18+18+21+18): McCalebb (6), Salin (3), Báez (4), O'Neale (4) y Hendrix (12) - cinco inicial-, Oliver (7), Planicic (11), Pasecniks (10), Rabaseda (8), Kuric (8) i Paulí (2).

84 - Valencia Basket (22+15+24+23): Diot (10), San Emeterio (14), Martínez (5), Sikma (14) y Dubljevic (10) -cinco inicial-, Thomas (0), Sato (7), Oriola (9), Sastre (8) i Vives (7).