25n
25N
25N

Traumatologia de La Fe introdueix la impressió 3D en la planificació d'intervencions de tumors ossis

Traumatologia de La Fe introdueix la impressió 3D en la planificació d'intervencions de tumors ossis
17/08/2016 -

La Unitat de Tumors Musculoesquelètics del servici de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, junt amb l’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica i la Universitat Politècnica de València, han iniciat l’aplicació de la impressió 3D en el tractament quirúrgic de tumors ossis.

Fins a la data, s’han realitzat dues intervencions de cirurgia òssia planificades incloent esta tecnologia d’impressió d’imatge mèdica, una per al tractament d’un tumor en el muscle i una altra per a un tumor en la pelvis (displàsia de maluc) . En ambdós casos, tal com assenyala el Dr. Francisco Baixauli, cap de servici de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital La Fe, “la impressió en tres dimensions de la imatge mèdica del membre que seria intervingut ha permés planificar de manera més correcta la cirurgia, reduint el marge d’error i millorant, per tant, el percentatge d’èxit”.

La impressió en 3D de la imatge permet planificar de manera més correcta els graus, angles i guies d’abordatge, amb la qual cosa les cirurgies es fan més predicibles, es redueix el temps en el quiròfan i s’aborda amb més seguretat la zona afectada. Concretament, amb la impressió 3D es realitza una rèplica exacta de l’os que serà intervingut i es plantegen les millors solucions d’una forma adequada, ja que “podem, entre altres coses, mesurar la grandària i el pas dels caragols o delimitar la zona de resecció amb més precisió i seguretat”, ha precisat el Dr. Manuel Angulo, traumatòleg i cirurgià ortopèdic de l’Hospital La Fe.

Ambdós coincideixen en què la impressió en 3D serà una de les ferramentes més útils en el futur pròxim de la Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, ja que millora la seguretat del pacient i de l’equip quirúrgic, redueix costos en acurtar el temps d’intervenció i millora els resultats en ser una intervenció personalitzada i adaptada a cada cas particular.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + disset =