25n
25N
25N

Tractaments preventius contra les plagues a Paiporta

Tractaments preventius contra les plagues a Paiporta
19/05/2020 -

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat està portant a terme aquestes setmanes tractaments preventius contra les plagues. Operaris de l’empresa adjudicatària del servei exploren el clavegueram i apliquen les tècniques pertinents i efectives per a frenar l’aparició de rates, paneroles i mosquits tigre. L’objectiu és minimitzar la presència d’aquesta fauna urbana, que sol reproduir-se en l’actual època de l’any.

Els tractaments formen part del calendari anual d’actuacions, que es veu intensificat en aquest final de la primavera per tal de frenar els focus d’aparició.

Tot i que els punts d’actuació estan predeterminats i es reparteixen de manera uniforme per tot el nucli urbà, la ciutadania juga un paper fonamental en aquest treball. Així, es recorda a la població que pot notificar qualsevol incidència a través de l’aplicació mòbil Paiporta Info, descarregable a l’adreça paiportainfo.es/landing, perquè s’actue directament allà on es detecte l’aparició de rates, paneroles o mosquits.

A més, també es pot presentar un registre d’entrada a l’oficina UNICA, preferiblement, de manera telemàtica, notificant la zona on s’ha detectat l’aparició d’aquests animals.

Quant a les actuacions contra el mosquit tigre, es recorda a la ciutadania que té un paper decisiu per a mitigar la plaga, ja que els estudis indiquen que entre el 60 i el 80% dels focus de reproducció de l’insecte es troben dins de les cases, on l’Ajuntament no pot actuar.

Per tant, es comunica a la ciutadania que el més efectiu per a evitar la propagació del mosquit tigre és vigilar objectes que retinguen aigua, cas de plantes, utensilis o poals; evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge com gespa i solars; buidar freqüentment els abeuradors dels animals o els peus dels para-sols; tapar amb malles d’un mil·límetre dipòsits i bidons; tractar l’aigua de piscines i fonts ornamentals i revisar periòdicament desaigües, canaletes i arquetes interiors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 5 =

Informacion coronavirus