25n
25N
25N

Tractaments preventius a les palmeres de la ciutat per a combatre el morrut roig

Tractaments preventius a les palmeres de la ciutat per a combatre el morrut roig
04/06/2018 -

L’Ajuntament, a través de la Delegació i de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins, ha tractat des de principi d’any, un total de 5.086 palmeres de la ciutat per combatre el morrut roig. D’aquestes, 4.814 han rebut tractament preventiu, mentre que 272 estan en procés curatiu.

Així ho ha explicat hui la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, en recordar que els tractaments preventius, que s’apliquen per a evitar que les palmeres s’infecten de morrut roig, es realitzen quatre vegades a l’any, mentre que el tractament curatiu, que s’aplica a aquells exemplars que ja estan infectats, es realitzen una vegada al mes.

La regidoria programa de manera anual un pla de tractaments preventius a totes les palmeres canàries de la ciutat, a més de les datileres de més de 12 metres d’altura, segons el Pla d’Actuació Local per al control de «Rhynchophorus ferrugineus».

D’altra banda, durant 2017 es van realitzar els quatre tractaments preventius complets a un total de 5.175 palmeres, a les quals s’han d’afegir 410 tractaments addicionals en jardins on existia risc d’infecció.

També durant el passat exercici reberen tractaments curatius un total de 154 exemplars, mentre que els tècnics van identificar 80 nous casos de morrut roig en els diferents palmerars de la ciutat.

D’esta manera, en l’actual exercici se segueix la línia que es va dur endavant l’any anterior. La regidora Pilar Soriano assegura que el pla de tractament contra el morrut «ha tingut molt bons resultats a les palmeres de la nostra ciutat». «El govern de Joan Ribó està posant les polítiques verdes en el centre de l’acció política municipal», ha ressaltat l’edil de Medi Ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

CCCC
torrent