25n
25N
25N

La 'Geperudeta' celebra el seu gran dia envoltada de milers de valencians

FOTO: A.SÁIZ/AVAN

La 'Geperudeta' celebra el seu gran dia envoltada de milers de valencians
12/05/2019 -

Milers de persones han assistit aquest diumenge, dia de la festa de la seua patrona, a la tradicional Missa d’Infants i al posterior trasllat de la imatge processional de la Verge dels Desemparats des de la Basílica a la Catedral.

La tradicional jornada festiva ha arrancat en la Basílica de la Verge dels Desemparats amb la Missa de Descoberta, a les 5 hores, oficiada pel rector de la Basílica, Jaime Sancho. A les 8 hores, el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha presidit la Missa d’Infants en l’altar instal·lat en la plaça de la Verge i, enguany, davant la Creu de Lampedusa, beneïda pel Papa i elaborada amb fusta de pasteres utilitzades per immigrants i refugiats. La creu romandrà a la ciutat durant tot maig

El cardenal s’ha dirigit en valencià i castellà als fidels que han omplit la plaça, ha destacat que el de la seua patrona “és un dia gran per a València” i “no ha de ser una data més” sinó que els fidels han de “rebre a la Verge a la seua casa, acollir-la de tot cor” perquè “‘la fe no mor en la terra valenciana'”.

Després, al voltant de les 10.30 hores, ha començat el trasllat de la imatge processional de la Verge, des de la Basílica a la Catedral. Els assistents han mostrat senyeres i han tractat de tocar la imatge pelegrina, acompanyant-la en el seu trajecte.

D’aquesta forma, la imatge de la patrona ha arribat a l’interior de la Seu per a la missa de Pontifical en honor a la Verge dels Desemparats, que celebrarà el cardenal.

Durant la vesprada d’aquest diumenge se celebrarà la solemne processó general de la Verge des de la Catedral a la Basílica, amb l’inici, a les 18 hores, per part de les comissions falleres, i la resta d’entitats al voltant de les 19 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 17 =

museo prehistoria
museo prehistoria