caixa popular

Un tramvia que connecte els tres barris del Marítim

Es preveu que la línia 10 de tramvia es finalitze en la pròxima legislatura

Un tramvia que connecte els tres barris del Marítim
22/03/2018 -

La nova Comissió de Mobilitat, recolzada per la Marina, s’ha proposat millorar les connexions entre la ciutat i una de les zones més emblemàtiques i populars de València: La Marina. Per aquest motiu, sol·licitaran tant a l’Ajuntament, com a la Generalitat Valenciana no solament que s’augmente la presència del transport públic amb un augment de la freqüència d’autobusos, sinó que a més s’engegue els mecanismes necessaris per a dur a terme la línia de tramvia L10 (antiga T2) fins a la línia T6 Marina València.

Un projecte ambiciós que l’Alcalde de València, Joan Ribó, després d’una reunió amb la Consellera d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ja va expressar el seu desig de connectar el barri de Natzaret amb la Malvarrosa, a través d’una línia de tramvia que recorreguera tota la façana marítima de València. En aquest sentit, Ribó ja anunciava que ‘Natzaret creixerà per molts motius, que es veuran molt ràpidament, i tenim tota La Marina de València. Per això, pensar en un transport públic seria un objectiu que a llarg termini sí ens plantejaríem perquè ens sembla fonamental’.

No obstant això, s’ha reconegut la complexitat d’aquesta infraestructura, ja que es tractaria de connectar els tres barris del Marítim, a través de la Marina, amb una línia de tramvia que enllaçaria amb les línies T4 i T5, que ja recorren part del Cabanyal i la Malvarrosa. De moment, aquest projecte no està sobre la taula. Així, en principi, ja s’ha aprovat l’estudi per a l’engegada de la finalització de la Línia 10 del tramvia fins a Natzaret, i que es preveu que no es finalitze fins a la pròxima legislatura.

Comissió de Mobilitat

Aquesta nova comissió està formada pel Consorci València 2017, els sindicats CCOO Sector del Mar i UGT, l’Autoritat Portuària de València, ATEIA Transitàries, l’Associació de Navilieres Valenciana i el Col·legi d’Agents de Duanes. Diverses entitats que treballen per un objectiu comú: millorar la mobilitat sostenible en l’entorn. D’aquesta manera, a més de reivindicar aquestes millores en el transport públic, ja han aprovat impulsar diferents mesures, com la instal·lació d’aparcabicis segurs i promoure l’ús de vehicles no contaminants.

De moment, i gràcies al Consorci, ja s’han adequat 500 metres de carril bici, s’han instal·lat forquetes per a l’aparcament segur de bicicletes, s’han col·locat senyals informatius del temps de desplaçament amb bici, i es preveu l’habilitació d’altres set quilòmetres de carril bici. És evident que la societat valenciana cada vegada està més conscienciada de la importància de desplaçar-se amb vehicles més sostenibles. El nombre d’usuaris de l’anell ciclista, així com el nombre de ciutadans que utilitzen el transport públic està augmentant considerablement, i la ciutat de València s’està adaptant a aquesta demanda per a, entre tots, crear una ciutat molt més amigable on els vianants siguen el protagonista.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris