25n
Orgull
Orgull

Transportistes deixen de prestar servei de manera indefinida a la terminal APM del Port de València

Transportistes deixen de prestar servei de manera indefinida a la terminal APM del Port de València
12/07/2021 -

Els transportistes portuaris valencians deixaran de prestar servei a la terminal APM del Port de València de manera indefinida, des d’aquest dimarts 13 de juliol, amb motiu de les llargues cues que es formen en aquest enclavament.

Aquesta és la decisió adoptada per les empreses que treballen en el Port de València, recolzada per la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport i la Logística (FVET), que s’han reunit aquest dilluns amb la finalitat d’abordar la problemàtica de les cues.

A la vista de la “situació insostenible” que es produeix des de fa mesos en la terminal APM, amb congestions que provoquen llargues i freqüents esperes de més de 4 hores per als transportistes, les empreses han decidit deixar de prestar serveis amb origen i/o destinació en aquesta terminal de manera indefinida, “mentre no es garantisquen unes condicions adequades de servei al transport”, expliquen en un comunicat.

Les empreses deixaran d’operar a partir d’aquest dimarts, 13 de juliol, sense perjudici que s’entreguen en la terminal els contenidors amb destinació a exportació que encara puguen estar sent transportats al Port de València en aquests moments.

Des de FVET s’insta les autoritats i als responsables de la terminal a adoptar les mesures necessàries que posen fi a aquesta situació. La setmana passada, l’organització empresarial es reunia ja amb CCOO PV i UGT PV per a posar en relleu la “congestió del trànsit” en el recinte portuari.

Sindicats i patronal coincidien a assenyalar la “desesperant” situació a la qual es veuen abocats els transportistes, que han d’esperar fins a 3 i 4 hores per a poder carregar o descarregar un contenidor.

CONDICIONS “INDIGNES” EN L’ESPERA

Durant la reunió, els membres de la Comissió del Port van expressar la seua preocupació davant les “deficients condicions” a les quals es veuen sotmesos els transportistes durant les llargues cues. “Aquest menyspreu a l’activitat dels transportistes arriba a suposar que ni en els accessos ni en les instal·lacions de les terminals existisca cap dotació per a donar resposta a les necessitats més essencials d’higiene i servei als conductors”, lamenten des de Fvet.

Segons la Federació, els responsables de l’APV van assegurar la seua intenció de continuar treballant per a pal·liar la problemàtica, agilitar el funcionament del recinte portuari i millorar la dotació de mitjans per a la higiene i neteja dels conductors i es va acordar fer seguiment de l’evolució d’aquesta problemàtica amb reunions periòdiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quatre =